9. memorijal  – „In memoriam – Dino Koljaja“ 9. memorijal  – „In memoriam – Dino Koljaja“
PETRINJA – Dino Koljaja – njegovi ga prijatelji iz Kaniže ne zaboravljaju. Zajedno su odrasli, hodali istim putovima, igrali nogomet ispred stare kožare, a... 9. memorijal  – „In memoriam – Dino Koljaja“

PETRINJA – Dino Koljaja – njegovi ga prijatelji iz Kaniže ne zaboravljaju. Zajedno su odrasli, hodali istim putovima, igrali nogomet ispred stare kožare, a tog 31. siječnja 2009. godine sve se promijenilo.

No, njihova prijateljska ljubav ostala je ista. Uostalom, kako piše i na majicama koje su, kao i svake godine dosada, izradili specijalno za ovu utakmicu: „tvoje ulice, korake i mladost, čuvat će od zaborava tvoji prijatelji“. I uistinu čuvaju uspomenu na svog prijatelju čemu je u prilog išla deveta po redu memorijalna utakmica.

U dvorani ŠRC-a Pigik okupio se veliki broj gledatelja, Dininih poznanika i prijatelja. Program ove memorijalne utakmice započeo je okupljanjem dviju momčadi, gdje jednu čine oni mlađi Dinini prijatelji, a drugu oni stariji i na središtu igrališta su se minutom tišine prisjetili svog prijatelja. Nakon toga, simboličnom su se gestom zahvalili i Dininim roditeljima darovavši im prigodne majice. Potom su se svjetla u dvorani ugasila, a na platnu koje je stajalo u središtu krenula je emotivna desetominutna prezentacija fotografija Dine i njegovih prijatelja uz zvuke njihovih omiljenih pjesama. Bilo je tu privatnih fotografija s rođendana, izlazaka, zajedničkih ljetovanja, popularnog kampa „Kaniža“ i tako dalje. Sa suzom u očima i gromoglasnim pljeskom na kraju svi su bili svjedoci neizmjerne prijateljske ljubavi.

Nakon toga je došao red i na nogomet. Suci ovog dvoboja bili su Dominik Krsnik i Sven Dolovčak. Zaigrali su haklerski dinamičnu, ali opet tvrdu utakmicu. Prvi su do pogotka došli mladi pogotkom Alena Lovrekovića, a nakon početnog vodstva u redovima mlađih nogometaša došlo je do opuštanja što su iskoristili stariji, za poravnanje je poentirao Ivan Roksa i takav je rezultat ostao do kraja prvog poluvremena.

Preokret je nastupio u drugom dijelu kada je Josip Crnković doveo starije do prednosti 2:1, ali mladi se nisu predavali i sada su oni poravnali preko Aleksandra Kolića, međutim to je bilo sve što su uspjeli učiniti jer je Ivan Roksa svojim drugim pogotkom postavio konačni rezultat – 3:2 za starije.

Kako to i priliči u ovakvim trenucima dinamična utakmica završila je prijateljskim stiskom ruke i zajedničkim fotografiranjem  na sredini terena uz neizostavnu Dininu sliku.

Momčadi su nastupile u sastavima:

Kaniža stari: Marko Pali, Ivan Horvatić, Josip Crnković, Ivica Crnković, Vjekoslav Pavelić, Branislav Koljaja, Alen Netoušek, Ivan Roksa, Vladimir Pezić.

Kaniža mladi: Tomislav Gomboc, Goran Dejanović, Mario Đureković, Ante Kukolić, Luka Čučković, Amel Hamzagić, Alen Lovreković, Igor Radošević, Aleksandar Kolić, Dalibor Barut, Mihael Jandrić, Vladimir Teofilović, Alen Koljaja.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.