Izbornik
bolnicasisak2020

U našoj županiji do sada 20 osoba oboljelo od koronavirusa: 2 osobe ozdravile, 4 pacijenta u izolacijskoj jedinici bolnice, 14 na kućnom liječenju

SISAK – Od bolesti COVID-19 na našoj županiji je do sada oboljelo 20 osoba. Dvije osobe su u potpunosti ozdravile, imaju dva uzastopna negativna nalaza laboratorijske pretrage na SARS CoV-2 virus te su otpuštene kući. U Općoj bolnici „dr.Ivo Pedišić“, u izolacijskoj jedinici su 4 pacijenta, a 14 pacijenata je na kućnom liječenju. Trenutno je 18 dokazano pozitivnih pacijenata, izvijestio je danas Županijski stožer civilne zaštite.

Apelira se na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da se striktno drže svih naputaka vezano uz epidemiju bolesti COVID-19 i da ih dosljedno provode i neka ostanu u svojim domovima. Uspjeh borbe protiv ove bolesti ovisi o svijesti i disciplini svih naših stanovnika. Potrebno je striktno poštivati sve propisane mjere zaštite, kao i rigorozne mjere provođenja osobne higijene i higijene kućanstva (mokro čišćenje, dezinfekcija i dr.) i dobro provjetravanje prostorija (izbjegavanje ustajalog i suhog zraka u kući). Pravilna prehrana, redovita tjelovježba, dovoljno sna, visoka osobna higijena, higijena stanovanja i komunalna higijena važni su saveznici u borbi protiv bolesti COVID-19, poručuju is Županijskog stožera civilne zaštire.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X