epropusnice

Za sada jedino Kutina, Popovača i Velika Ludina iskazale potrebu za ukidanjem e-propusnica između tih gradova i općina

SISAK – Na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, načelnik Stožera Roman Rosavec je još jednom podsjetio kako su prethodno potpisani sporazumi između jedinica lokalne samouprave o ukidanju e-propusnica, bez prethodno dobivene suglasnosti Nacionalnog stožera, proglašeni nevažećima.

„Budući je danas jasna uputa o načinu mogućnosti sklapanja takvih sporazuma, želim informirati javnost da su tri jedinice lokalne samouprave, točnije Grad Kutina, Grad Popovača i Općina Velika Ludina održale svoje sjednice općinskih i gradskih vijeća i donesli odluku, čime su ovlastili svoje načelnike i gradonačelnike da potpišu sporazum koji je u ovom trenutku proslijeđen na daljnje postupanje županijskom Stožeru“, pojasnio je Rosavec.

Potencijalni sporazumi, dodaje Rosavec, dalje se prosljeđuju Nacionalnom stožeru koji o istima odlučuje. „Želim reći da županijski Stožer nije mjerodavno tijelo koje će sada dati suglasnost na navedeno, već je ta odluka proslijeđena na Nacionalni stožer koji će po održavanju svojih sjednica izvijestiti o mogućnosti realizacije i prihvaćanja tog sporazuma ili ne. Stoga želim reći građanstvu da su još uvijek na snazi sve one mjere i aktivnosti u načinu kretanja i pridobivanju propusnica, sve do objave Nacionalnog stožera koji će tu odluku spustiti županijskom Stožeru, a on će to odmah i istog trenutka proslijediti na stožere navedenih jedinica lokalnih samouprava“, istaknuo je Rosavec.

Ipak, prije sklapanja ovakvih sporazuma, Rosavec je apelirao da se dobro promisli. „Ja bih ovom prigodom možda još jednom skrenuo pozornost da svi oni koji se spremaju donesti ovakve ili slične odluke, dobro promisle o njihovoj potrebi donošenja, jer budimo zasigurno uvjereni da donošenjem ovakvih odluka će se kretnje našeg stanovnika povećati, a samim time i ugroza u širenju ove bolesti nastaviti. Jer kao što je već više puta istaknuto, radi se o uistinu opasnom oboljenju za kojeg za sada nema lijeka, a znamo da su najugroženije skupine, pored starijih osoba i svi naši ostali sugrađani“, zaključio je Rosavec.

Sporazume mogu zaključiti samo jedinice lokalne samouprave koje su prostorno povezane u jedinstvenu cjelinu i koje pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X