Ivan Kovačić će staviti svoj mandat na raspolaganje ukoliko se Plenković i Đakić ne ispričaju Ivan Kovačić će staviti svoj mandat na raspolaganje ukoliko se Plenković i Đakić ne ispričaju
ZAGREB – MOST-ov Ivan Kovačić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave, idućeg tjedna će staviti svoj mandat na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću ukoliko do prve... Ivan Kovačić će staviti svoj mandat na raspolaganje ukoliko se Plenković i Đakić ne ispričaju

ZAGREB – MOST-ov Ivan Kovačić, potpredsjednik Vlade i ministar uprave, idućeg tjedna će staviti svoj mandat na raspolaganje premijeru Andreju Plenkoviću ukoliko do prve sjednice Vlade ne dođe do očitovanja ministra branitelja Tome Medveda i javne isprike premijera Plenkovića te HDZ-ovog zastupnika Josipa Đakića zbog Đakićevih izjava da je imenovanje Višnje Tafre i Vesne Nađ suradnicama Kovačiću, podla odluka.

Iz ureda ministra Kovačića ističu kako se Tafra javila sama na otvoreni natječaj za mjesto glavne tajnice te dodaju kako je Tafru na kraju imenovala Vlada, a ne Kovačić. Što se tiče imenovanja Vesne Nađ, ona je u Ministarstvo uprave prešla na temelju zahtjeva ministra branitelja Tome Medveda.

„Ako do isprike ne dođe, očito nismo poželjni u ovoj Vladi. Ako ne dođe do isprike već na prvoj sljedećoj sjednici, predsjednik Vlade će na stolu imati naše pozicije na raspolaganju“, poručili su iz ureda ministra Kovačića.

Đakić je poručio kako se neće ispričati i da stoji iza svoje izjave, dok je reakcija stigla i iz Vlade. „Nema ostavke ministra Ivana Kovačića. Višnja Tafra imenovana je odlukom Vlade nakon javnog natječaja. Vesna Nađ premještena je sporazumno nakon isteka takozvanog prava 6 plus 6 na mjesto sukladno njezinim kvalifikacijama. Sve je obavljeno u dogovoru ministra uprave Ivana Kovačića i ministra branitelja Tomislava Medveda“, poručuju iz Vlade.

Priopćenje medijima poslalo je i Ministarstvo branitelja u kojem su se posebno osvrnuli na premještanje Vesne Nađ u Ministarstvo uprave. Napominju kako je Nađ radila u Ministarstvu branitelja od 1998.godine, dok ej u Vladi Zorana Milanovića bila i zamjenica ministra branitelja.

„Nakon isteka mandata, sukladno Zakonu o državnim službenicima, Vesna Nađ predala je zahtjev za povratak u državnu službu. Sukladno Zakonu o državnim službenicima i stručnoj spremi imenovane te dogovoru čelnika tijela, Vesna Nađ premještena je na mjesto više upravne savjetnice u Ministarstvo uprave. Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo uprave ispoštovali su sve zakonske odredbe koje se odnose na pravo dužnosnika na povratak na radno mjesto i premještaja državnog službenika”, stoji u priopćenju.

O cijelom slučaju se oglasio i SDP čiji je predsjednik Davor Bernardić rekao kako je cijela ova situacija dovoljan pokazatelj za SDP da vladajuća garnitura nema stvarne želje za sveobuhvatnim reformama koje su Hrvatskoj neophodne.

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.