Građevinski radovi u petrinjskoj Zelenoj kući gotovi, uskoro slijedi otvorenje Građevinski radovi u petrinjskoj Zelenoj kući gotovi, uskoro slijedi otvorenje
PETRINJA – Otvorenje petrinjske Zelene kuće je blizu, a završne radove obišao je petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović u pratnji vodećeg URBACT... Građevinski radovi u petrinjskoj Zelenoj kući gotovi, uskoro slijedi otvorenje

PETRINJA – Otvorenje petrinjske Zelene kuće je blizu, a završne radove obišao je petrinjski gradonačelnik i saborski zastupnik Darinko Dumbović u pratnji vodećeg URBACT stručnjaka na projektu „City centre doctor“ Wessela Badenhorsta. Badenhorst je istaknuo kako je lijepo vidjeti kako grad koristi svoja sredstva kako bi unaprijedio život svojih građana.

zkucatekst2a

„Petrinja trenutno provodi dva URBACT projekta, City centre doctor i AGRI Urban. Ovi primjeri dobre prakse koje smo vidjeli danas su primjeri dobre prakse koji predstavljaju oba projekta. U srpnju ove godine predstavnici svih 10 partnera će doći u Petrinju na jedan dan i tada ćemo ponovno posjetiti Zelenu kuću“, rekao je Badenhorst.

zkucatekst2

Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović se zahvalio svima koji su radili nevidljivi posao oko projekta Zelena kuća. „Uživamo u jednom lijepom ambijentu. Hvala svima koji su dali svoj ogroman doprinos ovdje da ova Zelena kuća bude petrinjski poklon paket svih proizvoda vrijednih ruku. Želim da to bude jedna dobra inicijativa, dobra inspiracija za sve civilne inicijative. Petrinja troši novac za svoje ljude“, kazao je Dumbović i dodaje kako su mnogi oko ovog projekta bili skeptični.

zkucatekst

„Mnogi su tijekom tog puta oko ovog projekta podmetali noge, i ne mogu da ih se ne sjetim. Ali sam siguran da smo kao Grad na pravom putu jer smo povukli 100 tisuća eura za URBACT. Svaki put kojeg smo imali u sklopu tog projekta je bio koristan“, ističe Dumbović.

Ante Marić, privremeni pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu je istaknuo kako su građevinski radovi u Zelenoj kući gotovi i u sljedećih nekoliko dana bit će pribavljene potrebne dozvole kako bi Zelena kuća mogla otvoriti svoja vrata.

zkucatekst3

„I da krenemo s punjenjem polica proizvodima kao što je i bio cilj Zelene kuće, a to je promocija naših OPG-a, obrtnika s izvornim i tradicijskih proizvoda kao njima jedna dodatna prilika za reklamu, promociju i prodaju, ali i nama kao Gradu Petrinji kao dio poboljšanja turističke promocije Petrinje na jednom mjestu“, rekao je Marić i dodaje kako ovaj projekt obogaćuje sadržaj centra grada, kao što obogaćuje ponudu za naše građane i sve turiste koji dođu u Petrinju. Prije posjete radova u Zelenoj kući, gradonačelnik Dumbović je sa svojim suradnicima obišao i obnovljenu fasadu Pravoslavne parohije.

zkucatekst4

Komentari

Mario Gršić Direktor / Novinar / Voditelj

Svoj put na Petrinjskom radiju započinje kao student, a nakon pet godina dobiva priliku za zaposlenje. Osim što ga možete čuti u radijskom eteru, ponekad vidjeti i na novinarskom terenu, uređuje još glazbenu emisiju Slušaonica kao i emisiju o svakodnevnim životnim pričama I to je život. Od 2016.godine postaje direktor Petrinjskog radija.