cazmatransparkautobus

Linija Zagreb-Brest-Petrinja u 16:15 od 8.lipnja opet u funkciji

PETRINJA – Grupa građana uputila je zahtjev za ponovnim uvođenjem linije Zagreb-Brest-Petrinja s polaskom iz Zagreba u 16:15 sati. Tim povodom u petrinjskoj Gradskoj upravi održan je sastanak predstavnika poduzeća Čazmatrans te petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića. Na sastanku je odlučeno kako će Grad Petrinja subvencionirati navedenu liniju sa 30 tisuća kuna, čime će navedena linija ponovno prometovati od 8.lipnja.

Naime, Čazmatrans promet prije pandemije koronavirusa i obustave javnog linijskog prijevoza odukom Nacionalnog stožera od 23.ožujka 2020., održavao je dvije linije s polaskom u 16:15 iz Zagreba prema Petrinji i to jedan smjer preko Bresta, drugi preko Siska. Prestankom zabrane održavanja javnog linijskog prijevoza 11.svibnja 2020., ali suočavajući se s problemom znatno smanjenog broja putnika odnosno nerentabilnosti pojedinih linija, pokrenut je samo dio dosadašnjih polazaka.  „U potpunosti smo svjesni da je svakom ukinutom linijom ostao dio nezadovoljnih putnika, međutim bez uvođenja javne usluge

( subvencije nerentabilnih linija ) čiju primjenu u EU još jedina Republika Hrvatska nije provela, pokretanje dodatnih linija, nažalost, je ekonomski neisplativo“, istaknuli su iz Čazmatransa.

„Slijedom toga, te vodeći se činjenicom da linijom 16.15 Zagreb – Sisak – Petrinja nitko od putnika ipak neće izgubiti prijevoz, navedena linija dobila je prednost u odnosu na onu preko Bresta. Imajući u vidu potrebe građana, podržali smo inicijativu uključivanja lokalne samouprave i Gradonačelnika za rješavanje navedenog problema“, kazali su iz Čazmatransa.

„Znamo da su mnogi poduzetnici koji se bave bilo kojim poslom da su bili pogođeni sa koronavirusom. Kada je u pitanju Grad Zagreb i svi oni koji putuju u Zagreb iz Petrinje, nismo mogli napraviti na takav način da bi napravili tako da oni putuju preko Siska. Cijela priča je da oni putuju preko Siska i da izgube nekih sat vremena, to je puno. Dogovorili smo se sa Čazmatransom da ćemo sufinancirati bliže pet tisuća kuna mjesečno, to nije mali novac, na godišnjoj razini to je 60 tisuća kuna, do kraja ove godine 30 tisuća kuna. Što znači da ćemo pomoći svim našim građanima koji rade u Zagrebu i da ne gubimo tu liniju preko Bresta“, rekao je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Foto:Arhiva

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X