Izbornik
20190916_150152ASFALTIRANJE

Nastavljeni su radovi na asfaltiranju petrinjskih ulica

PETRINJA – Ovih dana se nastavlja asfaltiranje petrinjskih ulica u sklopu projekta ‘Aglomeracija’. U ponedjeljak 16.rujna asfaltirana je Rokova ulica te Ulica Matije Filjaka. Radove je obišao gradonačelnik Darinko Dumbović sa suradnicima.

Više je rekao direktor petrinjskog Komunalca Vlado Lovreković. „Danas smo asfaltirali Rokovu ulicu u dužini od 350 metara. Ukupno je to oko 1200 kvadrata. Vrijednost radova s pripremom je oko 350 tisuća kuna. Pripremne radove izvodio Komunalac, a asfaltiranje Ceste Sisak. Aglomeracija u financiranju sudjeluje u visini od 50%.“, rekao je direktor Lovreković.

Direktor Privrede Zoran Zechner je rekao kako je asfaltiranje prema stadionu Mladosti jako važno za grad jer tu djeca treniraju nogomet te dodao što je još od radova u tijeku:

„U ovom trenutku obilazimo Ulicu Ljudevita Posavskog i odvojke. Odvojci Ljudevita Posavskog su asfaltirani, a do kraja tjedna će biti asfaltirana i Ulica Ljudevita Posavskog do Radićeve ulice na kojoj ima još nešto sitno radova, no očekujemo da će se do kraja rujna završiti i Radićeva ulica.“

O radovima asfaltiranja nam je više rekao i Željko Marjanović iz Županijske uprave za ceste. „Mi u okviru projekta ‘Aglomeracije’ ovaj tjedan asfaltiramo više od 10 tisuća metara kvadratnih što na području Mošćenice, što na području Petrinje. Sljedeći tjedan ćemo asfaltirati više od 8 tisuća kvadrata uključujući i državnu cestu u dijelu Mošćenice. Ceste Sisak su zadovoljne kao izvođač radova na području Grada Petrinje iz razloga što smo uspostavili dosta dobru suradnju s gradom, Komunalcem i kolektorom. Nadamo se da ćemo do prvih jesenjih kiša završiti preko 15 tisuća kvadrata asfaltiranja.“

Nakon što se asfaltirala Rokova ulica strojevi su preseljeni u Ulicu Vlatka Mačeka koja će biti asfaltiranja u utorak. Nakon nje se radovi nastavljaju u četiri ulice u Mošćenici.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X