Izbornik
biootpadkomunalac

Komunalac počinje pilot projektom odvoza biootpada

PETRINJA – Petrinjsko poduzeće Komunalac započinje pilot projektom odvoza biootpada od mjeseca kolovoza od kada će biti pojačan i odvoz razvrstanog otpada na način da će se spremnici za plastiku (žuta kanta) i spremnici za papir (plava kanta) odvoziti jednom mjesečno, te će biti smanjen odvoz miješanog komunalnog otpada (zelena kanta) koji će biti odvožen svaki drugi tjedan prema rasporedu koji je dostavljen s računima.

Pilot projekt odvoza biootpada će se provoditi na gradskom području grada Petrinje na način da se isti odvozi jednom tjedno. Korisnici koji su zadužili spremnike za biootpad (smeđa kanta) biootpad će odlagati u smeđe spremnike, a stambenim zgradama će se tijekom ovog i slijedećeg tjedna podijeliti kontejneri za biootpad o čemu će predstavnici zgrada biti pravodobno obaviješteni. Stambenim zgradama s manjim brojem korisnika bit će dodijeljeni spremnici – smeđe kante.

„Molimo Vas da u spremnike odlažete isključivo biootpad: vrtni ili zeleni otpad (lišće, usitnjene grane i grančice, pokošenu travu, orez živice, zemlju iz posuda za cvijeće, uvelo cvijeće, ostaci voća i povrća), kuhinjski otpad od pripreme hrane (svježi ostaci kora voća i povrća, ostaci kruha, listovi salate, blitve, kelja i slično, ljuske jaja, talog od kave, korištene vrećice čaja), ostali biootpad (piljevina, slama, božićna drvca, ohlađeni pepeo). U spremnike je zabranjeno odlagati miješani komunalni otpad, plastiku, metal, staklo, plastične vrećice kao i sve ostalo što se ne smatra biootpadom“, ističu iz petrinjskog poduzeća Komunalac.

„Molimo sve korisnike koji nisu ispunili izjavu o načinu korištenja javne usluge ili ako istu žele promijeniti, da istu popune i potpisanu vrate u Komunalac Petrinja d.o.o. Izjava je dostupna na web stranici Komunalca. Za više informacija, obratite se našim referentima na 044/527-432. Hvala što razvrstavate otpad“, poručuju iz petrinjskog poduzeća Komunalac.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

Iz garaže ukrao radni alat

PETRINJA – Kako su priopćili iz Policijske uprave sisačko-moslavačke, traga se za nepoznatim počiniteljem koji

X