Izbornik
petrinjaindija2020

Potpisan Memorandum o razumijevanju između Petrinje i indijskog poduzetnika Arvinda Kapura

PETRINJA – U Maloj vijećnici petrinjske Gradske uprave potpisan je Memorandum o razumijevanju između petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića i poduzetnika iz Republike Indije Arvinda Kapura. Ugodnu dobrodošlicu investitoru Kapuru poželio je gradonačelnik Dumbović koji je istaknuo kako je potpisivanje ovog Memoranduma jedna polazišna točka od koje Petrinja pokazuje svoje prednosti.

„Ponekad se osjećamo napušteno i zapušteno i kada svaki signal dođe, za bilo kakvu investiciju, to je nama nešto posebno i to nam ustvari daje jednu novu priliku. Svako mjesto je lijepo mjesto, ali najljepše je radno mjesto, pogotovo kada to radno mjesto dolazi u segmentu proizvodnje, a za proizvodna zanimanja imamo određene benefite. Svaka vaša buduća investicija, za razliku od bilo kojeg dijela Hrvatske, Grad Petrinja ima odluku da sve i jedan kredit kojeg dignete, mi ćemo plaćati kamatu, komunalna infrastruktura je nula kuna. Što se tiče svih ostalih komunalnih davanja, doprinosa za bilo kakve objekte, to je nula kuna za proizvodna zanimanja. Kamate sufinanciramo od nula do pet posto za kredite“, rekao je Dumbović.

Također je podsjetio kako je Petrinja grad projekata, odnosno europskih projekata, kao što je istaknuo kako imamo jednu od najprihvatljivijih površina za ekološku proizvodnju. „Grad je na dispoziciji. Sve i jedan poduzetnik koji dođe sa ovakvim pismom namjere je dobro došao i nastojat ću uvijek da kao gradonačelnik da sa svojim timom imamo dobre partnerske odnose. Nadam se da ćemo imati vremena i da ćemo jedan dan potrošiti kako bi vas upoznao sa ljepotama grada Petrinje i sa svim mogućim predispozicijama kada je u pitanju vaša kompanija i vaše poslovanje“, dodao je Dumbović te podsjetio kako Grad potiče svako radno mjesto sa tri tisuće kuna mjesečno, odnosno 36 tisuća kuna godišnje.

Arvind Kapur se zahvalio na ugodnoj dobrodošlici te je izrazio nadu kako će investicija uroditi plodom. „Indija je zemlja od 1,4 milijarde ljudi te 60 posto stanovnika je u poljoprivrednoj proizvodnji. S obzirom na tako veliku poljoprivrednu proizvodnju i uključenost u istu, smatramo da možemo ponuditi dobre tehnologije i procese u poljoprivrednoj proizvodnji. Imamo politiku da u svoje poslovanje uključimo lokalna poljoprivredna gospodarstva i farmere kako bi zajednički dalje raditi na poboljšanju poljoprivredne proizvodnje. Poljoprivrednu proizvodnju koju planiramo pokrenuti bazirat će se na ekološkoj proizvodnji, što će dovesti do smanjenja utjecaja na klimatske promjene“, rekao je uvodno Kapur.

Izrazio je nadu kako će investicije u Petrinju biti prepoznato na nacionalnoj razini te da će se i drugi povesti tim primjerom. „Gledamo ovu investiciju kao dugoročno investiciju. Kroz određeno razdoblje vjerujemo kako će ovo biti investicija od 50 milijuna eura. Treba također razumjeti da svaka uložena kuna u poljoprivredu donosi benefit od četiri kune porasta BPD-a. Planiramo primarnu proizvodnju proizvoda, planiramo podizanje dugogodišnjih nasada lješnjaka, oraha i kestena. Ta primarna proizvodnja će imati dugoročni utjecaj u procesu proizvodnje, ti primarni proizvodi će dalje ići u proces proizvodnje što će također utjecati na povećanje te djelatnosti, kao i na zapošljavanje u tim djelatnostima“, pojasnio je Kapur.

Vezano za lokaciju, Kapur je razgledao nekoliko lokacija na području Petrinje, preciznije područje Donje Bačuge, Gornje Bačuge, Jošavice i Šušnjara. Na kraju je izrazio nadu kako je ovo početak dugoročne suradnje i prijateljstva tvrtke Karma Agro i Grada Petrinje. Navedeni Memorandum gradonačelnik Dumbović potpisao je u prisustvu njegove zamjenice dr.Viktorije Kaleb, te pročelnika Ante Marića i Ivane Kordić.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X