Izbornik
vmodrencina2020go

Konstituirano Vijeće Mjesnog odbora Nova Drenčina

PETRINJA – U Velikoj vijećnici Grada Petrinje, od ukupno 29, održana je četrnaesta konstituirajuća sjednica Vijeća Mjesnog odbora Nova Drenčina.

U ime domaćina pozdravio ih je Nenad Radošević, predsjednik Gradskog vijeća Grada Petrinje, koji je na početku podsjetio kako su izbori provedeni 27. listopada 2019. godine te je nastavio : „Moja je uloga, po ovlasti gradonačelnika koji mi je dao punomoć, da sazivam i otvaram ove konstituirajuće sjednice. Nakon mene ja ću dati riječ onome tko je bio nositelj liste koja je dobila veći broj glasova, to je u ovom slučaju Mladen Škrinjar. Na početku ću obaviti prozivku: Slavko Vidović, Mladen Škrinjar, Mario Malnar, Karmela Marković i Danijel Dolenac“, rekao je uvodno Radošević.

Nakon toga vođenje sjednice je preuzeo Mladen Škrinjar, te je jednoglasno usvojen Prijedlog pravila Vijeća Mjesnog odbora Nova Drenčina, a onda se pristupilo tajnom glasovanju za predsjednika Vijeća, nakon kojega je Nenad Radošević konstatirao kako je jednoglasno za predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Nova Drenčina izabran Mladen Škrinjar.

Škrinjar se zahvalio na povjerenju. „Mi nećemo djelovati kao nikakva politička jedinica ni struktura, mi smo svoji tamo domaći ljudi. Zamišljena koncepcija rada je da ćemo se zajedno udružiti i zajedno za naše naselje najbolje akte, rješenja i radne akcije koje budu u budućnosti pripremljene, da naše naselje zaživi, neću reći u onom prijeratnom svjetlu, jer nikada se neće vratiti onaj sjaj, brojem stanovnika smo više od 50 posto umanjeni, mladež nam je otišla, tako da ovo što nas je ostalo gledat ćemo da ostavimo najbolji trag za buduće generacije“, rekao je Škrinjar.

Planova imaju puno. „Planovi za budućnost su vratiti asfalt, riješiti problem kanalizacije i sustav odvodnje koja je sada zatrpana i stvara nam problem. Sanacija Društvenog doma, dječjeg igrališta koje praktički više i ne postoji. Onda ćemo u programu raditi ako možemo pomoći mladima koji su još nezaposleni da ih zaposlimo, a dalje ćemo vidjeti“, rekao je Škrinjar.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X