Izbornik
sisciakarneval2020

Uspio prvi „Siscia karneval“, organizatori vjeruju kako će postati tradicija

SISAK – U organizaciji Glazbene udruge Arija u sisačkoj Sportskoj dvorani Brezovica održan je prvi glazbeni spektakl „Siscia karneval 2020.“. U više od dva sata glazbenog programa, svi okupljeni mogli su uživati u nastupima mladih talenata s područja naše županije, ali i poznatih glazbenika kao što su Davorin Bogović, Alka Vuica, Neno Belan, Jole, Mia Dimšić, Ivana Banfić, Teška industrija, Marko Kutlić, Nina Kraljić i Lidija Bačić.

Zadovoljstvo uspješno odrađenim prvim „Siscia karnevalom“ iskazao je Zvonimir Žagar, tehnički i izvršni producent ove manifestacije. „Sisak i Sisačko-moslavačku županiju smo odabrali zbog blizine gradu Zagrebu. Ta ideja je u našoj tvrtki Arija, Toni Eterović i ja smo je osmislili ima već jedno pet godina. Neću reći da ju nismo nudili, nudili smo ju, ali nismo bili zadovoljni lokacijama gdje se nudi jer je jako teško da će svi ti izvođači koje ste danas gledali, dođu. Oni su došli na jedno prijateljstvo s nama. Cilj manifestacije je promocija zabavne glazbe, u poplavi svega i svačega, da hrvatska zabavna glazba koja je nekada bila pojam, mislimo da je pala na neću reći niske grane, ali malo je pala“, rekao je Žagar koji također dodaje kako su na ovaj način odlučili ponuditi i mladim ljudima iz naše županije da zapjevaju sa poznatim glazbenicima.

Jole poručuje kako ova manifestacija ima itekako potencijala. „Danas na probi kada sam došao vidio sam da su svi došli od srca, lijepo je organizirano, doduše mi i nemamo zahtjeva. Svima je u interesu da se napravi nešto lijepo, pozitivno, ja mislim da je politike, crnih i sivih tema svima dosta, a ovo je lijepo doći malo, izaći iz kuće, nasmijat se. Dogodine možemo biti još kreativniji u maskama. U svakom slučaju jedna lijepa priča“, rekao nam je Jole, koji je na pozornici zapjevao sa mladim Petrinjcem Dominikom Štefančićem.

Jole kaže kako je zadovoljan s Dominikom, a i sam Dominik nam otkriva kako mu je bilo super, iako je postojala i jedna doza treme. „Bavim se pjevanjem već osam godina. Pjevao sam u raznim tamburaškim sastavima, dosta sam dugo bio član Folklornog ansambla Petrinjčica u Petrinji, sada sam u Hrvatskom pjevačkom društvu Slavulj, ovo mi je stvarno izuzetna prilika jer se jednoga dana i ja planiram baviti glazbom. To mi je stvarno super. Sviram gitaru, klavir, bubnjeve i sve tamburaške instrumente skoro“, rekao je Dominik.

Nina Kraljić je također pohvalila cijelo događanje. „Uvijek je lijepo doživjeti ovo jer stvarno danas imamo svega i svačega, svako malo imamo nekog novog pjevača, od toga mogu izdvojiti stvarno rijetko nekoga da mi je to autentično, svoje, inspirativno, ali na nekim mjestima gdje uopće ne očekuješ ovako nešto. Imamo premalo takvih mogućnosti, jer ljudi još imaju i kritiku prema tome malo što imamo. Ja sam prva za to da se svatko usudi pratit svoj put jer svi znamo koliko je to zahtjevno i nije lako se postaviti pred drugima“, rekla nam je Nina Kraljić koja je nastupila sa našom Petrinjkom Laurom Sučec za koju je rekla kako može odmah u finale glazbenog natjecanja The voice u kojem je Nina upravo i pobijedila.

„Saznala sam za audiciju par dana prije same audicije i pitala sam koji su izvođači. Uvijek sam bila za notnim zapisom, uvijek sam bila za harmonija, teorija i to, i onda sam čula da će biti Nina Kraljić, Marko Kutlić, to me privuklo jer poznam ljude koji su u Sisku, nekako sam se nadala da bi to mogla biti ja upravo u ovoj izvedbi. Tako sam odlučila doći na audiciju, sa ciljem da se ovo dogodi, dogodilo se i jako mi je drago. Osjećaj je izvanredan, baš sam uzbuđena. Inače nemam tremu, ali danas imam“, rekla nam je Laura.

Zadovoljstvo što je ova manifestacija održana upravo u našoj županiji, iskazao je i sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. „U biti nije ovo klasični možemo reći karneval, nego jedan glazbeni spektakl u Sisku. To je nešto što želimo u ovo vrijeme karnevala malo na neki način i u gradu Sisku i u županiji unijeti jedan događaj koji bi trebao prerasti u pravi karneval. Karneval, fašničko vrijeme ima duboke korijene u Hrvatskoj, možemo reći i u ovom dijelu Hrvatske, naše županije i našim gradovima. Imamo male dječje maskenbale, fašnike i sve ostalo, naravno da to nije fašnik u Samoboru, da to nije karneval u Rijeci, ali smatram da kroz godinu dvije, uz ovaj glazbeni spektakl će se vezati i neki drugi običaji, kao što su povorke, maškare, maskirane povorke i sve ostalo što je vezano uz ovo karnevalsko vrijeme“, kazao je Žinić.

„Siscia karneval 2020.“ bio je i natjecateljskog karaktera, a prvu nagradu i mogućnost snimanja svoje prve pjesme osvojila je Ivana Trogrlić koja je pjevala sa Lidijom Bačić, drugo mjesto osvojila je Laura Sučec, dok je treće mjesto pripalo Karlu Štenglu koji je pjevao sa Davorinom Bogovićem. Nagradu za najbolju mušku masku osvojio je Jole, dok je nagradu za najbolju žensku masku osvojila Alka Vuica.

 
Google Photos Refresh Token invalid. Please authenticate from Photonic → Authentication.
Error encountered during authentication:
{
  "error": "deleted_client",
  "error_description": "The OAuth client was deleted."
}
See here for documentation.
Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X