Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
aeroklubpetrinjaprojekt

Aeroklub Petrinja u projektu vrijednom 652 tisuće kuna

PETRINJA – Aeroklub Petrinja započeo je provedbom projekta „Stvaranje tvrdih i mekih vještina lokalnog stanovništva Grada Petrinje kroz razvoj kapaciteta udruge Aeroklub Petrinja za provođenje škole letenja i škole modelarstva“. Riječ je o projektu vrijednom gotovo 652 tisuće kuna, a sufinanciran je s 85 posto sredstava iz Europskog socijalnog fonda, dok preostalih 15 posto sredstava sufinancira Republika Hrvatska.

Riječ je projektu u sklopu kojeg će biti provedene edukativne aktivnosti „Škola letenja“ u kojoj će svi zainteresirani moći besplatno proći 288 sati teorijske i praktične nastave, te steći znanje i vještine potrebne za letenje lakim i ultralakim letjelicama, dok će oni najuspješniji, dobiti priliku osposobiti se za upravljanje avionom klase I. te motornim zmajem klase II.

Osim „Škole letenja“, bit će provedena i aktivnost „Škola modelarstva“ u kojoj će svi zainteresirani moći besplatno proći 288 sati teorijske i praktične nastave, te steći znanja i vještine o vrstama, načinu izrade i upravljanju modelima letjelica.

Iz Aerokluba Petrinja pozivaju sve zainteresirane, s posebnim naglaskom na mlade do 25 godina starosti, s područja Petrinje, da se besplatno uključe u navedene edukativne aktivnosti, te poručuju kako je za mlade iz ruralnih područja osiguran i prijevoz na predavanja. Projekt traje sve do 16. lipnja 2021. godine.

 

Foto:Aeroklub Petrinja

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X