Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
gimgsglinanaslov

Aktivisti Građanske inicijative Moj grad Sisak u sklopu projekta SuPER posjetili Dom za starije osobe Glina

GLINA – Posjet aktivista Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ u predblagdansko vrijeme ustanovama za starije osobe se nastavlja.

Tako su posjetili i Dom za starije osobe u Glini kako bi predali osamdeset kreativnih uradaka (patuljci, anđeli, kuglice od konca i sl.) sačinjenih od recikliranih materijala za umirovljenike korisnike ovog Doma povodom nadolazećih blagdana.

Ispred Doma ih je dočekala i ljubazno primila ravnateljica Doma Renata Tominović-Ceković, mag. educ. rehab. Od ranije ovaj Dom i Građanska inicijativa imaju bliske suradničke odnose, a iste još više planiraju njegovati i razvijati i u budućnosti.

„S obzirom da zbog pandemije nismo mogli imati zajedničke radionice koje smo inače provodili u suradnji s ovim Domom, žene OSI i žene azilantice su same napravile ove ukrase i ovom prilikom darujemo ih umirovljenicima – uz želje za dobrim zdravljem, strpljenjem, blagoslovljenim Božićem i ljepšom Novom 2021. godinom. Zahvaljujemo upravi Doma na suradnji – vjerujemo u nova zajednička druženja“, rekla je dr. sc. Daša Poredoš Lavor.

Ravnateljica Doma Renata Tominović-Ceković, mag. educ. rehab. ukratko je predstavila odobrene projekte koji su sufinancirani sredstvima EU, a usmjereni su unapređenju kvalitete života i izvaninstitucionalne skrbi osoba starije životne dobi.

Kako su u Domu Glina uvijek dobri domaćini svojim gostima, prijateljima i suradnicima – ovom prigodom su aktivisticama i GIMG Sisak darivale kreativne uratke koje su sačini korisnici Doma – prekrasne mirisne košarice.

Navedena aktivnost dio je projekta SuPER – susreti podrške, edukacije i rada kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, financiran je sredstvima Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike, a partneri na projektu su Osnovna škola Braća Bobetko Sisak i Centar za socijalnu skrb Sisak.

Na susretu, aktivisti Građanske incijative Moj grad Sisak, uz pripremljene darove, uručili su i informativne letke koji su dio promotivnih materijala projekta SuPER.

Suradnja Doma Glina i Građanske inicijative „Moj grad Sisak“ nastavit će se i dalje.

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X