Aktivno tijekom rujna u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja Aktivno tijekom rujna u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja
PETRINJA – Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja tijekom mjeseca rujna nastavili su svojim brojnim aktivnostima. Nastavili su svojim redovitim tjednim aktivnostima,... Aktivno tijekom rujna u Domu za starije i nemoćne osobe Petrinja

PETRINJA – Korisnici Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja tijekom mjeseca rujna nastavili su svojim brojnim aktivnostima. Nastavili su svojim redovitim tjednim aktivnostima, kao što su tjelovježbe, kuglanje, pikado, uređenje cvjetnjaka i okoliša Doma, kao i tjelovježbom na petrinjskom Kupalištu.

Tradicionalno hodočašće ove godine bilo je na Trsat, kada je 30-tak korisnika zajedno sa zaposlenicima Doma, hodočastilo u Rijeku u svetište Majke Božje Trsatske. Sveta misa, križni put, obilazak kapelice zavjetnih darova, molitva i zajedništvo, a nakon toga i ručak i kupanje na Kantridi, korisnicima je činilo veliko zadovoljstvo, ističu iz Doma.

Korisnici doma također su sudjelovali na 11. maksimrskim jesenima gdje svake godine Dom za starije i nemoćne osobe Petrinja predstavlja skupina korisnika koja cijele godine aktivno vježba, kugla i igra pikado. Ove godine petrinjski Dom je predstavljalo jedanaest „Optimista“ koji su na „stazi zdravlja“ pokazali dobre vještine i zavidne rezultate, a nakon natjecanja obišli su zagrebački Zoološki vrt.

U prostorijama petrinjskog Doma organizirana je edukativna tribina i predavanje na temu „Starenje i starost-koje nam promjene donosi“, koju je održala dr.med.spec. javnozdravstvene medicine Ivana Popek.

U sklopu projekta „Nikad nije kasno“, organizirane su besplatne radionice čitanja i druženja uz dobru knjigu u organizaciji Kluba književnika iz Zagreba. Radionice su započele 22. rujna i bit će održavane sljedećih devet subota. Tema čitanih djela je odlazak starijih članova obitelji u Dom. Kako poručuju iz petrinjskog Doma, na radionice su dobrodošli svi ljubitelji dobre knjige, jer cilj ovog projekta je da vježbanjem čitanja usporavamo, odnosno odgađamo starenje mozga.

Brojne aktivnosti u petrinjskom Domu za starije i nemoćne osobe bit će nastavljene i tijekom listopada, pa će tako već 1. listopada povodom Međunarodnog dana starijih osoba u Domu ugostiti djecu s Odjela s teškoćama u razvoju koja svake godine povodom ovog dana pripreme prigodni program. Također, nakon dulje stanke, korisnicima Doma će zapjevati članice zbora „Lira“ koje su nastavile svoj rad pod novim vodstvom Jasmine Augustić. Tijekom listopada u suradnji s Volonterskim centrom planiraju posjetiti Planinarski dom Matija Filjak gdje bi organizirali kestenijadu u prirodi za korisnike Doma.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.