Alkoholizirani vozači zatečeni u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici Alkoholizirani vozači zatečeni u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici
PETRINJA/H. KOSTAJNICA – U srijedu, 7. studenoga oko 14 sati u Petrinji je zatečen 71-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 0,92 promila upravljao neosiguranim i... Alkoholizirani vozači zatečeni u Petrinji i Hrvatskoj Kostajnici

PETRINJA/H. KOSTAJNICA – U srijedu, 7. studenoga oko 14 sati u Petrinji je zatečen 71-godišnjak, koji je pod utjecajem alkohola od 0,92 promila upravljao neosiguranim i neregistriranim traktorom i to za vrijeme dok mu je vozačka dozvola istekla i dok na snazi ima izrečenu zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima ove kategorije. Uhićen je i doveden na nadležni prekršajni sud uz optužni prijedlog podnesen temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o obveznim osiguranjima u prometu.

Noćas, 8. studenoga pedesetak minuta iza ponoći, na graničnom prijelazu u Hrvatskoj Kostajnici, na izlazu iz Republike Hrvatske je upravljajući osobnim automobilom zagrebačkih registracija pristupio 42-godišnji hrvatski državljanin pod vidnim utjecajem alkohola. Ponuđeno mu je alkotestiranje i utvrđeno 2,23 promila alkohola, slijedom čega mu je odbijen izlazak iz države te je do otriježnjenja zadržan u posebnoj prostoriji policijske postaje. Zbog vožnje pod utjecajem alkohola biti će prijavljen nadležnom prekršajnom sudu, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Podsjećamo kako su povodom predstojećeg „Martinja“, Ministarstvo unutarnjih poslova, pa tako i Policijska uprava sisačko-moslavačka, najavili da će svoje aktivnosti usmjeriti na sprečavanje i sankcioniranje vožnje pod utjecajem alkohola. Pojačane aktivnosti početi će se provoditi u petak, 9. studenoga i trajat će do ponedjeljka, 12. studenoga. U to će vrijeme biti provedene posebne ciljane akcije usmjerene na alkoholizirane vozače te će na prometnicama biti nazočan veći broj policijskih službenika.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.