Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
JVPNASLOVNA

Angažman vatrogasaca nastavljen i dalje na područjima stradalim u potresima

PETRINJA/GLINA/SISAK – Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman vatrogasaca. Na terenu su uz domaće vatrogasne snage, u ispomoći angažirani vatrogasci iz šest vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik.

Prema trenutno obrađenim podacima, od dana 28. prosinca 2020. do 26. siječnja 2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa kumulativno je sudjelovalo 10 178 vatrogasaca s 2 684 vatrogasna vozila, a odrađeno je 11 559 intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirano je 29 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 32 intervencije. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Dubrovačko-neretvanske, Karlovačke, Zagrebačke i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.

Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Bjelovarsko-bilogorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Split i Šibenik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 14intervencija koje su odradila 24 vatrogasca sa 10 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirana su 52 vatrogasca sa 16 vatrogasnih vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak, a zabilježeno je 36 intervencija.

Prema trenutno obrađenim podacima za 26. siječanj 2021. godine ukupno je angažirano105 vatrogasaca sa 38 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 82 vatrogasne intervencije.

 

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X