Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
fizik230121

Apel zaposlenika Odjela za fizikalnu terapiju: „Trebamo minimalno jedan veći kontejner za rad u Petrinji!“

PETRINJA – Odjel za fizikalnu terapiju koji je radio u Domu zdravlja u centru Petrinje, nakon potresa premješten je s radom u Sisak, na Jodno. S obzirom na lošu prometnu povezanost i prije potresa koji su pogodili ovo područje, a sada i onemogućili stanovnicima okolnih mjesta odlazak na potrebne terapije, zaposlenici Odjela željeli bi osposobiti prostor za rad u Petrinji. Naime, kako su rekli, dva kontejnera im je osigurala uprava sisačke bolnice „Dr. Ivo Pedišić“ kojoj pripadaju na čelu s ravnateljem dr. Tomislavom Dujmenovićem, a sada apeliraju na pomoć s barem još jednim kontejnerom većih dimenzija kako bi mogli primati pacijente jer ih je i u vrijeme prije potresa bilo mnogo. Ono što je minimum za primanje pacijenata je osiguravanje upravo prostora za rad s njima, ali i mole sve koji mogu pomoći da im se jave jer osim većeg kontejnera uz njega su im potrebni i priključak vode, struje, sanitarni čvor, klima te komunikacijske usluge (Internet i telefonski priključak).

Prostor gdje će kontejneri biti postavljeni je kod petrinjske Nove bolnice, gdje je i Odjel za plućne bolesti. Opremu za početni rad imaju jer su s članovima Udruge Crne mambe uspjeli iz urušenih prostorija izvući gotovo svu opremu koja je ostala cijela. Još jednom zahvaljuju Mariju Milošiću i članovima spomenute udruge na toj pomoći jer im puno znači što u ruševinama neće biti zarobljeno ono što im omogućuje daljnje pružanje pomoći pacijentima i što je na ovaj način lakše nabaviti kroz donacije ono što im još nedostaje.

 

 

Kristina Jakopović

Kristina Jakopović

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. Slušatelji je ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.

NAJNOVIJE VIJESTI

X