Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Photo by Midhat Mulabdic

Bajramska poruka-čestitka glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem ef. Crnkića

SISAK – Povodom Ramazanskog Bajrama, prigodnu poruku i čestitku uputio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Sisak Alem efendija Crnkić.

„U subotu, 23. svibnja 2020. sa zalaskom sunca (akšamom) svjedočimo pojavi mlađaka što označava završetak najodabranijeg mjeseca Ramazana i dolazak bajrama, najodabranijeg blagdana.

U nedjelju, 24. svibnja 2020. je prvi dan Ramazanskog bajrama koji je, kao što mu ime sugerira najveći dar i poklon posebno za one koji su prethodni mjesec Ramazan proveli u postu, trećoj temeljnoj islamskoj dužnosti i najboljem djelu pobožnosti i duhovnosti koje su mogli činiti u ovom odabranom mjesecu.

Najveći ideal i cilj islamskog vjernika je iz Ramazana izađi bolji i kvalitetniji u svakom pogledu; bolji i kao čovjek, vjernik, supružnik, roditelj, susjed, aktivan član društvene zajednice gdje živi.

Nakon Ramazana biti bolji u karakteru, ponašanju, ophođenju prema drugima i skloniji dobročinstvu, dobrim djelima je najbolji znak primljenosti duhovnosti u Ramazanu kod Svevišnjeg i to je ustvari i najbolji rezultat utjecaja Ramazana, a suprotnost tome, da se čovjek vrati lošim navikama i grijesima je dokaz i znak da smo “prošli” kroz Ramazan, ali Ramazan nije “prošao” kroz nas.

Bajram je dan radosti, uspjeha, postignuća, odraz raspoloženja, uzbuđenja i najljepših emocija zbog “zaslužene i ostvarene pobjede u Ramazanu” koju dijelimo sa našim najmilijima, ali i sa svim ljudima dobre volje i onima do kojih nam je stalo ili treba da nam je stalo.

Obitelj je temelj svakog društva i zato se najviše posvećujemo njima, ali i našoj rodbini, prijateljima, susjedima s kojima dijelimo osjećaje zajedništva, dobrote, lijepe i ugodne riječi, blagodati hrane i darivanja.

Posebno je važno da se u bajramskim danima, koji traju s razlogom tri dana, sjetimo najranjivijih skupina, starijih, nemoćnih, socijalno-potrebitih i svih onih kojima bi u bajramskim danima mogli izmamiti osmijeh na licu, sreću i radost u srcu.

Zbog promijenjenih životnih okolnosti i omogućavanja većem broju vjernika, ovogodišnji Ramazanski bajram klanjat ćemo u sportskoj dvorani “Brezovica”, ul.Marijana Cvetkovića 2 u Sisku pridržavajući se propisanih mjera. Sabah-namaz u 04:40, bajram-namaz u 06:05 h

Svi vjernicima islamske vjere na području grada Siska i Sisačko-Moslavačke županije želim čestitati bajram sa željom i nadom da ga provedu u obiteljskim trenucima radosti i blagostanja te da nam Svevišnji omogući da dočekamo najradosniji bajram u budućem Islamskom kulturnom centru“, stoji u poruci glavnog imama Alema efendije Crnkića.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X