Bjekic
HRASTOVICA – Pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a u organizaciji Mjesnog odbora, Kulturno-umjetničkog društva „Hrastovička gora“ i Sportskog društva „Sloga“ iz Hrastovice, 24. kolovoza, bit... “BARTOLOVO” u Hrastovici

HRASTOVICA – Pod pokroviteljstvom Grada Petrinje, a u organizaciji Mjesnog odbora, Kulturno-umjetničkog društva „Hrastovička gora“ i Sportskog društva „Sloga“ iz Hrastovice, 24. kolovoza, bit će održana proslava blagdana sv. Bartola, nebeskog zaštitnika ovog petrinjskog prigradskog naselja.

Blagdanske svete mise, u crkvi sv. Bartola, bit će služene u 11 i 17 sati, od 10.30 sati bit će polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod križa poginulih branitelja, a od 18 sati bit će održani i tradicionalni „Bartolovski susreti“ na kojima će nastupiti kulturno-umjetnička društva: „Čuntićanka“ iz Hrvatskog Čuntića, „Pokupljanka“ iz Bresta Pokupskog, „Ivan Goran Kovačić“ iz Bibinja, „Seljačka sloga“ iz Graberja, “Potočanka” iz Potoka, “Hrvatsko srce” iz Odre-Žabno, te Folklorni ansambl „Petrinjčica“ iz Petrinje i domaćin „Hrastovička gora“, dok će od 20 sati uslijediti pučko veselje uz glazbenu skupinu „Meteori“ iz Siska.

Prije toga, također u sklopu proslave, 20. kolovoza, od 12 sati, bit će održan i tradicionalni malonogometni turnir na igralištu „Šodergraba“.

PLAKAT-2017-1

Komentari

Antonija Radošević Novinar / Voditelj

Trenutno kod nas na jednogodišnjem stručnom osposobljavanju. Novi glas u našem eteru. Nakon završenog studija komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu, Tonka, kako je svi rado zovemo, postaje dio našeg tima. Odlučna, odgovorna, spremna na izazove koje donosi ovaj posao, ali i s odličnim smislom za humor, svakako je jedno veliko osvježenje kako nama, tako i našim slušateljima i čitateljima.