Bogat program povodom proslave Dana grada Bogat program povodom proslave Dana grada
PETRINJA – Ovogodišnja proslava Dana grada i blagdana Svetog Lovre počinje na Strossmayerovom šetalištu kada će od 9 sati biti predstavljena narodna baština petrinjskog... Bogat program povodom proslave Dana grada

PETRINJA – Ovogodišnja proslava Dana grada i blagdana Svetog Lovre počinje na Strossmayerovom šetalištu kada će od 9 sati biti predstavljena narodna baština petrinjskog kraja, kao što će zasvirati Marijan Augustić Manjuso. Svečana procesija počinje u 10 sati i 30 minuta, dok će svečana sveta misa biti služena u Župnoj crkvi Svetog Lovre od 11 sati.

Od 12 sati u Gradskom parku počinje glazbeno zabavni program, a prvo će se predstaviti brojna kulturno-umjetnička društva i folklorni ansambli, kao što su Folklorni ansambl Petrinjčica, KUD Pokupljanka iz Bresta Pokupskog i KUD Hrastovička gora iz Hrastovice. Od 13 sati zabavljat će nas Stare tambure, a od 14 sati Jakov Bjelac i Plesni klub Petrinia. Od 14:15 sati očekuje nas Family show by Frank Bosch, dok će od 16 sati program za djecu pripremiti Šareni svijet. U 17:30 sati možemo očekivati nastup Petrinjskog puhačkog kvarteta, nakon kojih će zasvirati Laura´s bend i grupa Digville.

Tijekom cijeloga dana od 9 do 21 sat za sve najmlađe Vesna Brebrić pripremila je svoj Dječji kutak. Od 21 sat i 30 minuta proslava Dana grada i blagdan Svetog Lovre seli se na Trg hrvatskih branitelja gdje će nas zabavljati Lidija Bačić i grupa Sjaj.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.