Bogat program za Dan grada Petrinje i proslavu Lovrenčeva Bogat program za Dan grada Petrinje i proslavu Lovrenčeva
PETRINJA – Ovogodišnja proslava Dana grada i blagdana Svetog Lovre počinje na Strossmayerovom šetalištu kada će od 9 sati biti predstavljena narodna baština petrinjskog... Bogat program za Dan grada Petrinje i proslavu Lovrenčeva

PETRINJA – Ovogodišnja proslava Dana grada i blagdana Svetog Lovre počinje na Strossmayerovom šetalištu kada će od 9 sati biti predstavljena narodna baština petrinjskog kraja, kao što je za najmlađe pripremljen program Šarenog svijeta. Svečana procesija počinje u 10 sati i 30 minuta, dok će svečana sveta misa biti služena u Župnoj crkvi Svetog Lovre od 11 sati.

Od 12 sati u Gradskom parku počinje glazbeno zabavni program, a prvo će se predstaviti brojna kulturno-umjetnička društva i folklorni ansambli, kao što su Folklorni ansambl Petrinjčica,  KUD Hrastovička gora iz Hrastovice, HKUD Mošćenica iz Mošćenice, KUD Budičanka iz Budičine, KUD Čuntićanka iz Hrvatskog Čuntića, KUU Seljačka sloga iz Graberja i Udruga Đeram iz Dragotinaca.

Od 13:30 sati zabavljat će nas Ivo Sanković, a potom i Marijan Augustić Manjuso. Od 14:30 sati nastupit će Krunoslav Stepinac, a nakon toga i Duo Sanda i Leon Bučar. Od 17 sati nastupaju Goran Brebrić i Lauras, a od 20 sati grupa Bluzy threesome.

Tijekom cijeloga dana od 9 do 21 sat za sve najmlađe Vesna Brebrić pripremila je svoj Dječji kutak. Od 21 sat proslava Dana grada i blagdan Svetog Lovre seli se na Trg hrvatskih branitelja gdje će nas zabavljati grupa Vigo, a nakon toga od 23 sata i Jasmin Stavros.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.