Bogata glazbena jesen je pred članovima HPD-a „Slavulj“ Bogata glazbena jesen je pred članovima HPD-a „Slavulj“
PETRINJA – Članice i članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ započeli su s redovitim probama ponedjeljkom i srijedom, nakon itekako zaslužene ljetne stanke. Pred našim... Bogata glazbena jesen je pred članovima HPD-a „Slavulj“

PETRINJA – Članice i članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ započeli su s redovitim probama ponedjeljkom i srijedom, nakon itekako zaslužene ljetne stanke. Pred našim Slavuljašima je nova pjevačka sezona i pjesmom vrlo bogata glazbena jesen pod dirigentskom palicom maestra Josipa degl’ Ivellia. Već prvi nastup krajem rujna najavio nam je predsjednik društva Željko Crnković: „U Zagrebu, na Trgu bana Josipa Jelačića već koncem rujna, točnije 29. ovog mjeseca bit će predstavljanje grada Petrinje pa u okviru tog programa nastupamo i mi. Zatim 6. i 7. listopada jedni smo od 18 sudionika 51. susreta Hrvatskih pjevačkih zborova, a svoj dolazak na susret izborili smo po preporuci Matije Fortune selektora Hrvatskog sabora kulture koji je preslušao program izveden u lipnju te smo dobili preporuku i potvrdu da možemo biti sudionici ovog 51. susreta u Rovinju, a 20. listopada gostovat ćemo u Bakru u suorganizaciji Kulturno-umjetničke udruge „Sklad“ iz Bakra.“ – rekao je Crnković.

Kao i na početku svake sezone, predsjednik Crnković pozvao je sve koji žele pjevati u Hrvatskom pjevačkom društvu „Slavulj“ da im se pridruže: „Pozivamo sve naše sugrađane, buduće članice i članove Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ da se odazovu pozivu i dođu na audicije koje se održavaju ponedjeljkom i srijedom od 18:45 sati u našim prostorijama u POU Hrvatski dom, prostorija Mala scena, i postanu članovi naših sekcija: Mješovitog pjevačkog zbora, MVA „Petrinjski slavulji“, ŽVA „Petrus“ i Gradskog dječjeg zbora (za djecu su audicije od 17:00 sati);  te tako postanu dio ove glazbene, pjevačke tradicije Petrinje, a u susret 155. obljetnici HPD-a „Slavulj“ koju obilježavamo sljedeće 2019. godine. Uvijek ste dobrodošli!“ – zaključio je predsjednik Crnković te zahvalio svima koji ih podržavaju u radu.

Komentari

Kristina Jakopović Šefica Marketinga / Novinar

Urednica, novinarka i voditeljica Petrinjskog radija i Portala 53. Umjesto u učiteljske vode, Kristina se odlučila za novinarstvo. U programu Petrinjskog radija uređuje emisiju Vidikovac, dok ju slušatelji ponekad mogu ćuti i u radijskom eteru, no danas je ipak najviše posvećena marketingu. Osim nekoliko priznanja za nekadašnji Petrinjski list, naša Kristina je dobitnica i brojnih drugih strukovnih nagrada.