Bojna Gromovi s 24 oklopna vozila Patria na putu za Slunj Bojna Gromovi s 24 oklopna vozila Patria na putu za Slunj
PETRINJA – Iz vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji danas je organiziran pokret dijela snaga 2. mehanizirane bojne Gromovi prema vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“... Bojna Gromovi s 24 oklopna vozila Patria na putu za Slunj

PETRINJA – Iz vojarne „Pukovnik Predrag Matanović“ u Petrinji danas je organiziran pokret dijela snaga 2. mehanizirane bojne Gromovi prema vojnom poligonu „Eugen Kvaternik“ kod Slunja gdje će sudjelovati na vojnoj vježbi Velebit 18-združena snaga. Riječ je o planiranim aktivnostima razmještaja snaga iz matičnih postrojbi na vojne lokacije na kojima će biti provedena vježba.

Snage 2. mehanizirane bojne Gromovi koje se razmještaju na vojni poligon „Eugen Kvaternik“ kod Slunja uključuju stožer bojne, protuoklopni vod, satniju za vatrenu potporu i 1. mehaniziranu satniju s  24 borbena oklopna vozila Patria i 19 kamiona.

U sklopu vježbe Velebit 18, sukladno zamišljenom scenariju bojna Gromovi ima zadaću izvršiti napadnu operaciju s ciljem odbacivanja protivnika preko državne granice.

Zapovjednik bojne bojnik Ivan Radić pojasnio je, kako je 9. listopada 2018. na temelju zapovjedi zapovjedništva snaga “Sjever” izvršeno uzbunjivanje postrojbe te su provedene sve potrebne pripreme za premještaj snaga prema području provedbe vježbe, a posebna pozornost posvećena je organizaciji današnjeg prijevoza borbenih oklopnih vozila u javnom prometu.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.