Božićno druženje članova Udruge roditelja Božićno druženje članova Udruge roditelja
SISAK – Članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije organizirali su božićno druženje. „Svih ovih godina smo običavali otići u posjetu nekom svetištu... Božićno druženje članova Udruge roditelja

SISAK – Članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja Sisačko-moslavačke županije organizirali su božićno druženje.

„Svih ovih godina smo običavali otići u posjetu nekom svetištu u Hrvatskoj, uglavnom Blažene Djevice Marije. Međutim, kako neumitno otkucava biološki sat  sve smo stariji, nemoćniji, uz onu tugu koju smo proživjeli i koju živimo i dan danas, kao da se jučer dogodilo. Zato smo se ove godine dogovorili kako ne bi bilo baš ništa, jer ne mogu ići cijeli dan ili dva i jednostavno nisu više sposobni putovati tako daleko, te smo onda predložili da napravimo pred božićno druženje što su svi jako dobro prihvatili.“ – kazao je Ante Živković, predsjednik Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja SMŽ.

Dodao je i kako je situacija, što se tiče novca, sve teža i teža, a čak se najavljuje i smanjenje izdvajanja za udruge proistekle iz Domovinskog rata. Ljudi su razočarani, djeca i unuci su im nezaposleni, završili su i fakultete, ali se nada boljem, jer kako je kazao, treba biti optimist i bit će, te se nada da će danas-sutra biti bolje.

Prije zajedničkog druženja položeno je cvijeće i zapaljene su svijeće kod spomenika poginulim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana na sisačkoj Kontrobi gdje su im se, u ime Sisačko-moslavačke županije, pridružili i zamjenici župana Ivan Celjak i Roman Rosavec, koji je tom prigodom naglasio: „Ove godine, kao i svih proteklih godina Sisačko-moslavačka županija podržava naše roditelje poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i rado se odazivamo na svaku njihovu aktivnost koju provode. Prilika je to da se upoznamo s problemima koji naše roditelje tište kako bismo im pomogli u onim segmentima gdje je to moguće. Ovom prilikom želim izraziti suosjećanje s njihovom boli, s njihovim patnjama, gdje se uistinu trudimo i nastojimo što je moguće bolje nadomjestiti ono što je teško u njihovim životima, što sigurno nitko nikada nadomjestiti neće, a to su njihovi najbliži, njihovi najmiliji.“

Naznačio je i kako u ovo predblagdansko vrijeme, obzirom da smo ušli u vrijeme Došašća i zapalili prvu Adventsku svijeću, zaželio je svima čestit Božić, te sretnu i uspješnu Novu godinu da im bude uspješnija, kvalitetnija i bolja od ove i da svi zajedno prođemo sve one probleme, sve ono što nas tišti, kako bismo imali svjetliju i bolju budućnost.

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.