Božinović o aferi lažnih SMS-ova : „Policija će raditi sve ono što USKOK bude od nas tražio“ Božinović o aferi lažnih SMS-ova : „Policija će raditi sve ono što USKOK bude od nas tražio“
SISAK – Tijekom svog današnjeg boravka u Sisku, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je slučaj nestale sirijske djevojčice Allse koju su prema tvrdnjama... Božinović o aferi lažnih SMS-ova : „Policija će raditi sve ono što USKOK bude od nas tražio“

SISAK – Tijekom svog današnjeg boravka u Sisku, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirao je slučaj nestale sirijske djevojčice Allse koju su prema tvrdnjama njezina oca, policajci nasilno odvojili od njega na graničnom prijelazu Maljevac.

„Policija je koliko je meni poznato istraživala prema svim obavijestima koje imala i koordinatama i svim informacijama do kojih se moglo doći, sve ono što su do sada poduzeli prema našim informacijama ne potvrđuje niti jednu od tih priča koje su se pojavile u javnosti. Hrvatska policija je bez obzira na to što nije bila informirana od strane policije BiH, nego kada je vijest izašla u medije, sama kontaktirala BiH policiju. I oni su prema onome što nam je poznato dobili informaciju od oca da mu je dijete nestalo deveti ili deseti dan nakon što se to dogodilo. Sada se sve radi kako bi se utvrdile sve činjenice“, rekao je Božinović te dodaje kako je naša policija krenula u potragu za djevojčicom temeljem informacija s kojima raspolaže.

Ministar je ujedno komentirao i aferu lažnih SMS-ova, a na pitanje novinara je li policija provjerila tvrdnje Franje Varge koji je u svojoj obrani rekao da su njegove usluge lažiranja SMS-ova koristili Milijan Brkić i Tomislav Karamarko.

„Kao što vam je poznato na to pitanje sam jučer odgovarao. Cijeli taj slučaj gospodina Varge vodi USKOK i za sva pitanja možete se obratiti njima. Ja sigurno nisam dobio nalog. Da je policija dobio nalog sigurno nisam taj kojega policija o tome treba informirati. Policija će raditi sve ono što USKOK bude od nas tražio. Ukoliko se i to istražuje vjerojatno ćemo se i u to uključiti“, rekao je Božinović.

Novinari su također pitali ministra Božinovića jesu li istinite informacije o tome da ga je Nikola Kajkić nekoliko puta kontaktirao vezano za Vukovar, no da on nije imao vremena. „Nisu točne tvrdnje. Čuo sam da je gospodin to izjavio, da je pokušavao doći do mene preko saborskog zastupnika Stričaka s kojim sam razgovarao jer moguće da čovjek u svoj ovoj gužvi ponešto zaboravi. Gospodin Stričak se sjeća da je drugog dana mog mandata mi kazao da bi se gospodin Kajkić sastao sa mnom kao predstavnik, kao predsjednik nacionalnog sindikata policije, međutim to je bio drugi dan mandata, ja sam razgovarao sa predstavnicima sindikata“, kazao je Božinović te dodaje kako tu postoji jedno pravilo koje se godinama provodi u državnim institucijama, da ministri razgovaraju s predstavnicima reprezentativnih sindikata, a suradnici s predstavnicima drugih sindikata.

„Međutim ono što je bitno nikada kao tema nije bila spomenuta Ovčara. Što se tiče kriminalističkih istraživanja vezano za Ovčaru i ratne zločine u Vukovaru, znam da je gospodin po svojoj liniji nadređenih razgovarao sa zamjenikom glavnog ravnatelja i mislim sa glavnim ravnateljem policije“, zaključio je Božinović koji se na kraju osvrnuo i na sinoćnju pucnjavu u Zagrebu, treću u nizu, te je kazao kako policija slučaj istražuje te će ga vrlo brzo riješiti.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.