Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
šubić

Branko Šubić se priprema za novi ultramaraton

PETRINJA – Petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović organizirao je, u gradskoj upravi, prijam za ultramaratonca, Petrinjca Branka Šubića koji je povodom obilježavanja državnog praznika Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje 18. studenoga 2020., netom otrčao virtualnu utrku „Vukovaru sa srcem”.

Osobni rekord na 5 km darovao je svim žrtvama Domovinskog rata, braniteljima i djeci s poteškoćama u razvoju „Vukovarskim leptirićima“ pod zajedničkim nazivom „Vukovaru sa srcem”, a gradonačelnik Dumbović je tijekom prijama čestitao i izrazio veliku zahvalnost za sjajnu sportsku promociju Grada Petrinje koju Branko čini svih ovih nebrojeno kilometara koji su iza njega.

Ujedno je istaknuo: „Posebno nam je drago da će se i dalje u 2021. godini provoditi ovaj troetapni ultramaraton i to baš povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i Dana grada Petrinje 10. kolovoza koji je nama Petrinjcima izrazito emotivan i bitan. Do sada smo pratili Brankove maratone ispraćali ga i dočekivali, a nastavljamo tu dobru praksu i u slijedećoj 2021. godini. I dalje ćemo kad ova pandemija prođe još veselije i dostojanstvenije, te časno proslaviti sve nove pobjede i utrke.“

Grad Petrinja će biti pokrovitelj akcije koja se planira povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja 2021. godine. To će biti kruna petogodišnjeg projekta pod nazivom „Branko Šubić za branitelje“ u kojemu je do sada odradio dvije akcije, odnosno dva etapna ultramaratona. Kao i na prethodnim akcijama, Branko će posjetiti, u mjestima kroz koja prolazi, spomenike poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima, te se pokloniti i zapaliti svijeće za one koje su dali svoje živote za Hrvatsku.

Prvi etapni ultramaraton je bio 2017. godine kada je Branko Šubić u pet dana prehodao 265 km od Vukovara do Petrinje i na taj način simbolično povezao dva grada stradalnika u Domovinskom ratu, a u drugoj akciji održanoj 2019. godine start je bio na Kninskoj tvrđavi, te je u šest dana prehodao 260 km do Petrinje.

Treća akcija bit će najteža i najizazovnija, a u pitanju je etapni ultramaraton u dužini od 509 km koji će trajati 11 dana, od 27. srpnja do 6. kolovoza. Polazišna točka će biti na Srđu iznad Dubrovnika. Planirane su etape u kojima bi u prosjeku svakog dana prehodao 46 km, a postaje za odmor i noćenje su planirane u mjestima Imotica, Ploče, Zagvozd, Sinj, Drniš, Šibenik, Pakoštane, Zadar, Obrovac i Knin, te Glina iz koje se 6. kolovoza kreće prema Petrinji.

Na svečanom prijamu još su bili Ivana Kordić, pročelnica za financije, proračun i naplatu potraživanja Grada Petrinje i Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije druga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Petrinje.

Ivica Mioković

Ivica Mioković

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.

NAJNOVIJE VIJESTI

X