Share on facebook
Share on twitter
gv39micko

Broj planiranih programa, kazališnih predstava i koncerata u prošloj godini proveden je u cijelosti

PETRINJA – Na prošloj sjednici petrinjskog Gradskog vijeća vijećnici su između ostaloga raspravljali i o Izvješću o realizaciji Plana i programa rada i Financijskog izvješća petrinjskog Hrvatskog doma za 2019.godinu. Kako je navedeno u izvješću, broj planiranih programa, kazališnih predstava i koncerata u prošloj godini proveden je u cijelosti.

U prošloj godini održana su 33 programa, kazališne predstave posjetilo je gotovo 1400 posjetitelja, dok je na koncertima bilo više od 2500 posjetitelja. Galeriju Krsto Hegedušić Petrinja tijekom prošle godine posjetilo je više od 1100 posjetitelja, a lani je bilo postavljeno 13 izložbi. U našem kinu bilo je prikazano 18 matineja te 23 filma za odrasle te je naše kino posjetilo više od 3500 posjetitelja.

U sklopu Hrvatskog doma djeluje i Savjetovalište za djecu, adolescente i obitelj kojeg vodi psiholog Armin Hadžić. On je tijekom prošle godine pružio ukupno 676 psiholoških usluga, 392 obiteljska savjetovanja, 117 telefonskih ili e-mail savjetovanja, 20 bračnih savjetovanja te 121 psihološko testiranje ili procjenu. Održao je i organizirao ukupno 47 edukativno-obrazovnih aktivnosti u kojima je sudjelovalo više od dvije tisuće građana svih uzrasta.

Također, u sklopu Hrvatskog doma djeluje i Kabinet za logopedsku podršku kojeg vodi logopedinja Katarina Matijević. Kabinet je tijekom prošle godine odradio 1876 logopedskih terapija sa 101 korisnikom, uz 89 kompletnih logopedskih dijagnostika, te 54 individualna tretmana savjetovanja roditelja.

Folklorni ansambl Petrinjčica, koji također djeluje u sklopu Hrvatskog doma, okuplja oko 90 članova u tri sekcije. U protekloj godini ansambl je odradio 27 nastupa te su organizirali pet manifestacija. Tu je i Petrinjski puhački ansambl koji je tijekom prošle godine odradio pet koncerata.

„Financijsko izvješće, ostvarenje je takvo kakvo je, obzirom da neke projekte nismo mogli ostvariti, a planirali smo ih, kao što je energetska obnova, klima, grijanje-hlađenje, klavir je kupljen ove godine, znači u tom dijelu je i realizacija je takva kakva je. Što se tiče samih programa, znate kako se kaže, koliko imate deke toliko se pokrijete. Hrvatski dom radi od 0 do 24 po potrebi. Mislim da oni koji dolaze ovdje na programe jako dobro vide što se događa, koliko sekcija radi, svaki dan u tjednu je popunjen“, rekao je ravnatelj Pučkog otvorenog učilišta Hrvatski dom Petrinja Milan Herceg.

„Gledajući na sve ono što Hrvatski dom ima zacrtano, mogu biti zadovoljan. Ono što možemo reći da kroz energetsku obnovu napravimo ono što trebamo napraviti, a to je projektna dokumentacija koja je ishodovana. S druge strane, trebamo dati nadgradnju i reći da naš Hrvatski dom je uvijek bio odličan partner svim udrugama, i da se to vidi. Bez razlike, bila korona ili ne bila korona, nekako smo mi bili tu kao Hrvatski dom na predispoziciji svima“, istaknuo je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović.

Vijećnik Željko Tonković je istaknuo kako je Hrvatski dom kuća kulture u našem gradu. „Nekako imam osjećaj, mnogi zapravo građani da se ništa ne događa u našem gradu. To baš i nije točno. Smatramo da se ipak u ovoj gradskoj kući kulture, Hrvatskom domu, moglo puno više možda događati događaja koji bi mogli biti na korist svim građanima Petrinje. Možda više aktivnije kroz fondove probati povući neka sredstva, probati aktivnije raditi na tom planu i ostvarivati tu možda veće rezultate“, rekao je Tonković.

Navedena izvješća su u konačnici usvojena sa 13 glasova za te pet suzdržanih.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

Krađe u Sisku i Gvozdu

U utorak, 20. listopada, u Zagrebačkoj ulici u Sisku, nepoznati je počinitelj provalio u skladište

X