Učenica Anja iz školskih klupa leti u Švedsku gdje će igrati nogomet za reprezentaciju Učenica Anja iz školskih klupa leti u Švedsku gdje će igrati nogomet za reprezentaciju
PETRINJA – U petak u Švedsku na kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo za žene u starosnoj kategoriji do 17 godina putuje učenica prvog razreda... Učenica Anja iz školskih klupa leti u Švedsku gdje će igrati nogomet za reprezentaciju

PETRINJA – U petak u Švedsku na kvalifikacije za Europsko nogometno prvenstvo za žene u starosnoj kategoriji do 17 godina putuje učenica prvog razreda smjera veterinarski tehničar Srednje škole Petrinja Anja Miočinović.

Potječe iz nogometne obitelji u kojoj je ljubav prema nogometu prenio njezin djed Josip Cavrić koji je na poziciji stopera igrao u Mladosti, Metalcu i Segesti.

Anja kaže kako voli nogomet jer je jednostavno prekrasna igra. Igra u NK Agram Zagreb te nam je rekla više o sportu kojeg voli te što se nada hoće li Hrvatska izboriti plasman na prvenstvu u skupini protiv Rusije, Švedske i Izraela:

„I treneri su stvarno super i ekipa, svi se slažemo samo što nogomet nije baš popularan. Skoro nitko osim roditelja ne dolazi na utakmice, ali se svi trude da to poboljšaju.“, rekla je Anja.

Na pitanje što misli hoće li proći dalje na Euro, odgovara:

„Ne znam. Većina cura kaže da nećemo proći da smo slabi, ali ja vjerujem da možemo proći.“

Školi puno znače ovakvi svestrani učenici. Ravnatelj Milan Orlić je rekao kako je škola ponosna što u svakoj generaciji imaju nekog od učenika koji se bave sportom i to na vrhunskoj razini. Najveći problem učenika je spojiti školu i sportske obveze te se u školi takvim učenicima trude izaći u susret:

„Tako da i za njih imamo drugačiji tretman. Dogovaramo se kad se stiže, kad se može. Jednostavno, program je zahtjevan, mora se proći, a puno se vremena gubi na treninge i natjecanja. I onda, kad učenici imaju vremena za učiti i pripremiti se, onda u dogovoru s nastavnicima rješavaju svoje redovne obveze da uspiju pohvatati sve konce.“, rekao je.

Uz želju za što boljim uspjehom, ravnatelj Orlić je Anji stisnuo ruku te su se zajedno i fotografirali za uspomenu prije njezina puta u Švedsku.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.