Caritasovi paketi radosti Caritasovi paketi radosti
SISAK – Projekt Caritasa Sisačke biskupije „Caritasovi paketi radosti“ uspješno je zaključen ovih dana. Opći cilj projekta bio je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva... Caritasovi paketi radosti

SISAK – Projekt Caritasa Sisačke biskupije „Caritasovi paketi radosti“ uspješno je zaključen ovih dana. Opći cilj projekta bio je doprinijeti ublažavanju najgorih oblika siromaštva na području Biskupije pružanjem nefinancijske pomoći najpotrebitijim osobama kao i povećati njihovu socijalnu uključivost, a u njega je bilo uključeno 2655 krajnjih korisnika i 210 volontera s područja Biskupije. Uz podjelu hrane i higijenskih potrepština u više faza projekt je uključivao i pružanje popratnih mjera za korisnike, poput predavanja i radionica o upravljanju kućnim budžetom, važnosti odvajanja otpada, uravnoteženoj prehrani i adekvatnoj pripremi obroka, te važnosti održavanja osobne higijene i higijene doma.

Tijekom proteklih godinu dana projektom je ukupno podijeljeno 3296 paketa kućanskog tekstila, 19776 paketa higijenskih potrepština, 18552 paketa hrane za krajnje korisnike i 12 paketa hrane za korisnike pučke kuhinje, a pomoć je korisnicima pružana neovisno o rasnoj ili etičkoj pripadnosti, spolu, dobi, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu.

Također, za provedbu ovog projekta kao tehnička pomoć nabavljena je rashladna komora kako bi se osiguralo adekvatno skladištenje hrane u vrijednosti 46.250,00 kuna. Ukupna vrijednost zaključenog projekta je 4.944.855,43 kn, a financiran je iz Europskog socijalnog fonda, kroz poziv na dostavu projektnih prijedloga ‘“Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijim osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći-faza II“.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.