Celjak: „Gradonačelnica iznosi svoja osobna razmišljanja, osobne stavove, predstavlja vlastitu osobnost“ Celjak: „Gradonačelnica iznosi svoja osobna razmišljanja, osobne stavove, predstavlja vlastitu osobnost“
SISAK – Sisački HDZ je na konferenciji za medije predstavio odgovore koje su dobili pisanim putem od sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Predsjednik sisačkog... Celjak: „Gradonačelnica iznosi svoja osobna razmišljanja, osobne stavove, predstavlja vlastitu osobnost“

SISAK – Sisački HDZ je na konferenciji za medije predstavio odgovore koje su dobili pisanim putem od sisačke gradonačelnice Kristine Ikić Baniček. Predsjednik sisačkog HDZ-a Ivan Celjak podsjeća kako su njihovi vijećnici ta pitanja postavili na nekima od prethodnih sjednica sisačkog Gradskog vijeća.

„Međutim, i na taj pisani odgovor ne dobivaju odgovor na pitanja nego gradonačelnica iznosi svoja osobna razmišljanja, svoje osobne stavove, predstavlja vlastitu osobnost. I naravno, ne daje odgovore na pitanja. Pa primjerice na postavljeno pitanje zašto nije dopušten ulazak novinara HRT-a na sjednicu Gradskog vijeća na aktualnom satu dobili smo odgovor da ćemo dobiti pisani odgovor, i dobili smo ga. U tom pisanom odgovoru stoji da novinaru HRT-a nije dopušten ulazak jer je ometao tijek prethodne sjednice, ometao je tijek izravnog prijenosa sjednice Gradskog vijeća, međutim, uvidom u zapisnik sa te prethodne Sjednice o kojoj gradonačelnica govori, vidljivo je da novinar HRT-a nije bio ni prisutan na toj sjednici“, rekao je uvodno Celjak.

Na njihovo postavljeno pitanje o promjenama odluke Kulturnog vijeća i promjenama članova Kulturnog vijeća, sisačka gradonačelnica je odgovorila da sve što piše u jednom od članaka u Jutarnjem listu nije istina.

„Prošle godine gradonačelnica se hvalila sa 8,9 milijuna kuna viška prihoda u proračunu, međutim, gledajući financijski izvještaj Siska koji je dostupan na web stranicama Siska, vidljivo je da je višak prihoda na početku 2017.godine bio 0, da je taj višak prihoda na kraju 2017.godine bio 0, a da je manjak prihoda na početku 2017.godine bio oko 211 tisuća kuna, i da je taj manjak prihoda porastao na 8,9 milijuna kuna. Na pitanje kako je slikovito pitao naš vijećnik di su pare, dobili smo odgovor da trag para vodi prema HDZ-u, a znamo da HDZ ne obnaša dužnost vođenja grada Siska već pet godina“, dodaje Celjak.

Upravo ovakvi odgovori, nastavlja Celjak, motivirali su ih da izrade zaključak kojeg će podnijeti predsjednici sisačkog Gradskog vijeća. „Tražit ćemo da se uvrsti kada to bude moguće na sjednicu GV-a, kojom ćemo tražiti gradonačelnicu da nam podnese izvješće o utrošenim sredstvima za izgradnju Ledene dvorane Zibel. Građane zanima koliko je sredstava potrošeno do sada, koliko će sredstava biti potrošeno do kraja izgradnje i kada će napokon biti izgrađena Ledena dvorana Sisak. Osim ovog prijedloga zaključka na idućoj sjednici GV-a tražit ćemo dopunu dnevnog reda zaključkom kojim tražimo od GV-a da donese novu odluku o načinima i kriterijima davanja društvenih domova na korištenje stanovnicima Siska“, zaključio je Celjak. Nova sjednica sisačkog Gradskog vijeća zakazana je za petak 8.lipnja, a pisane odgovore koje je sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček dostavila vijećnicima pročitajte u nastavku.

Pisani odgovori IKB by Petrinjski Radio on Scribd

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.