Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
domzastarijesisakgore

Celjak: „Namjera županije je da osiguramo dostupnost zdravstvene zaštite i kvalitetu zdravstvene zaštite“

SISAK – Na prošlom Aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik Tomislav Kralj je postavio pitanje vezano za ambulante koje su bile u kontejnerima ispred sisačkog Doma zdravlja, koje su sada smještene u prostor županije, odnosno zgradu Komande. Stvara li vam to organizacijske probleme i tko snosi sve troškove, pitao je Kralj.

„Namjera Sisačko-moslavačke županije je da osiguramo dostupnost zdravstvene zaštite i kvalitetu zdravstvene zaštite kada govorimo o primarnoj zdravstvenoj zaštiti i o sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti. Nažalost u snažnom potresu su oštećeni brojni objekti u području zdravstva, kada govorimo i o sekundarnoj zdravstvenoj zaštiti, ali isto tako i o primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Na području grada Siska, obzirom na veličinu grada, postoje objekti koji nisu oštećeni u potresu i koji se mogu prilagoditi u kratkom vremenu, uz ne tako puno financijskih sredstava, da bi mogli smjestiti ambulante Doma zdravlja Sisak. Kada smo tražili od Republike Hrvatske da nam da na upravljanje zgradu Komande u Sisku odmah smo predvidjeli da smjestimo ambulante Doma zdravlja Sisak u prizemlje. To smo i učinili. Trenutno se u Komandi nalaze ambulante pedijatrije, zubne tehnike, nalazi se palijativa odnosno palijativni tim, patronažni tim i nalazi se uzorkovanje u okviru Medicinsko-biokemijskog laboratorija. Očekujemo u narednom razdoblju dolazak još dvije ordinacije“, rekao je sisačko-moslavački župan Ivan Celjak.

„Ovo što smo napravili u Sisku isto tako pokušavamo i na području Petrinje i Gline. Tražimo rješenja. Na području Petrinje i Gline situacija je malo izazovnija iz razloga što ima jako malo objekata koji su čvrsti i sigurni, a u koji bi mogli smjestiti ambulante Doma zdravlja Petrinja i Zavoda za hitnu medicinu. Što se tiče organizacija posla, to nam ne predstavlja nikakav problem. Uredili smo stepenište i prilaz za osobe s invaliditetom. Odvojeni su ulazi. Ono što sam čuo i od korisnika u okviru primarne zdravstvene zaštite te od medicinskog i nemedicinskog osoblja da su vrlo zadovoljni time što su napokon smješteni u čvrstom i sigurnom objektu“, odgovorio je Celjak.

Vijećnik Kralj je također postavio pitanje što je dogovoreno na sastancima sa ministrom Aladrovićem i Tramišak. Govoreći o sastancima, župan je kazao kako je to kontinuitet kojeg imaju te ne prođe niti tjedan da ne razgovaraju s nekim od ministara, jer kako kaže, svjesni su situacije u našoj županiji.

„S ministrom Aladrovićem razgovarali smo o nekoliko tema. Ono što je najvažnije, to se odnosi na proširenje smještajnog kapaciteta za korisnike u okviru domova za starije i nemoćne osobe Sisak. Ono što možemo najaviti definitivno da u narednom razdoblju idemo u proširenje smještajnog kapaciteta, prije svega se to odnosi na Kutinu, Sisak, Petrinju. Isto tako smo razgovarali i o mogućnosti ulaska Doma za starije osobe Glina u mrežu i ja vjerujem da ćemo realizirati i taj projekt. Ono što je dogovoreno i što je u tijeku, Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje će obnoviti fasadu Doma za starije i nemoćne osobe u Sisku. Taj projekt je vrijedan oko 8,5 milijuna kuna. Napravit će se određeni radovi unutar samog projekta Doma. Isto tako dogovorena je cjelovita obnova Doma za starije i nemoćne osobe Petrinja, dakle uz konstrukcijsku i nekonstrukcijska obnova“, dodaje Celjak.

Govoreći o sastanku s ministricom Tramišak, kazao je kako su razgovarali o projektima važnim za našu županiju, kako projektima vezanim za obnovu, tako i o razvojnim projektima.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X