Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
skupstinasmz2511202113

Celjak: „Ono što planiramo u daljnjem razdoblju je ne samo obnova, nego i razvojni projekti“

SISAK – Na aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik Damir Markuš je postavio pitanje što županija čini po pitanju podatka kako smo jedina županija u Hrvatskoj koja ima više umirovljenika nego radnika. Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak je kazao kako je taj pozitivan omjer umirovljenika i zaposlenika zabilježen u Sisku, Kutini i Novskoj, a u svim drugim područjima je negativan omjer.

„Kada govorimo o broju zaposlenika u odnosu na 2019.godinu, danas imamo 1800 više zaposlenih nego 2019.godine. Dakle ne govorimo o smanjenju broja nezaposlenih nego većem broju zaposlenih. Kada govorimo o poticaju zapošljavanja, poticaju gospodarstva, Sisačko-moslavačka županija je u suradnji sa HBOR-om i HAMAG BICRO-om osigurala za iduću godinu, osigurali smo za mikro, male i srednje poduzetnike kredite uz nula posto kamata za investicije, za poljoprivrednike, OPG-ove. To je snažan poticaj u cilju zapošljavanja. Ono što planiramo u narednom razdoblju je ne samo obnova od potresa, koja je prioritet, ali istovremeno planiramo i daljnje razvojne projekte i mnoge naše aktivnosti su usmjerene na daljnji razvoj gospodarstva i zapošljavanje“, rekao je između ostaloga Celjak te dodaje kako očekuje pozitivan trend i u tom smislu.

Vijećnik Srđan Marić je pak postavio pitanje planirali se sazivanje tematske sjednice vezano za potres. Župan Celjak je kazao kako su na prošloj sjednici Županijske skupštine bili prisutni brojni državni tajnici. Kaže kako nije problem organizirati tematsku sjednicu na kojoj bi državni tajnici odgovarali na pitanja vezana za potres.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X