Centru za žene Adela, Udruzi slijepih i UOSI SMŽ, Županija dodijelila 325 tisuća kuna Centru za žene Adela, Udruzi slijepih i UOSI SMŽ, Županija dodijelila 325 tisuća kuna
SISAK – U sjedištu Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić uručio je tri sporazuma o izravnom financiranju udruga iz područja socijalne skrbi za ovu godini... Centru za žene Adela, Udruzi slijepih i UOSI SMŽ, Županija dodijelila 325 tisuća kuna

SISAK – U sjedištu Sisačko-moslavačke županije, župan Ivo Žinić uručio je tri sporazuma o izravnom financiranju udruga iz područja socijalne skrbi za ovu godini i to Centru za žene Adela, Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije i Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije. Centar za žene Adela sporazumom je dobio 175 tisuća kuna, a predsjednica tog Centra Daša Poredoš Lavor je istaknula kako je iznos realan.

„Ono što želim kao nova predsjednica ove Udruge istaknuti da znatno više smo usmjereni na preventivu, tako da tajno sklonište bude krajnje mjesto, krajnji rezultat kada se sve ostale alternative i mogućnosti iscrpe, i iz toga razloga sam usmjerena znatno više na rad savjetovališta Centra za žene Adela, ali isto tako i suradnju sa svim ostalim subjektima u zajednici, pri čemu prije svega mislim na vrtiće, škole i knjižnice gdje redovito organiziramo razne susrete u svrhu prevencije, unapređenja komunikacije, mirnog učenja rješavanja sukoba i svi skupa da budemo odgovorniji i savjesniji građani“, rekla je Poredoš Lavor.

sporazumudrugetekst1

Udruzi osoba s invaliditetom Sisačko-moslavačke županije dodijeljeno je sporazumom 100 tisuća kuna, na čemu se zahvalila predsjednica ove Udruge Dijana Smajo. „Nama je krajnji cilj da nas sustav prepozna. Sve što mi radimo u Maloj kući je skup roditelja koji se bore da kroz udrugu osiguraju djeci krajnju podršku koja bi trebala biti osigurana kroz sustav koji nažalost nije uređene u cijeloj Republici Hrvatskoj. Nama sva sredstva koja dobivamo pretežito idu u rehabilitaciju djece“, kazala je Smajo te je apelirala na župana da pozove resornu ministricu demografije, obitelji, mladih i socijalne politike u posjet Maloj kući i Sobi čuda kako bi se uvjerila kako rade.

Udruzi slijepih Sisačko-moslavačke županije sporazumom je dodijeljeno 50 tisuća kuna, a predsjednik te udruge Danko Tomanić se zahvalio županiji i županu što su prepoznali značaj Dnevnog centra slijepih. „Dnevni centar slijepih ima svoju rehabilitacijsku, psihosocijalnu ulogu i komponentu. Nama je cilj bio s ovim projektom bio približiti tu uslugu što više ljudima, korisnicima, donijeti ovu uslugu na njihov prag. U Dnevnom centru mi radimo s osobama koje su kasnije oslijepile i njima te njihovim obiteljima je potrebna prilagodba na nove okolnosti i nove uvjete života i to im ovaj Dnevni centar pruža“, rekao je Tomanić.

sporazumudrugetekst

Sisačko-moslavački župan Ivo Žinić je istaknuo kako mu je drago što mogu financirati udruge koje brinu o našim ranjivim skupinama. „Danas smo uručili tri sporazuma o financiranju, Centru za žene Adela. Ovaj centar koji štiti naše žene i djecu koje su žrtve obiteljskog nasilja doista ima potrebe, a moram priznati da sam osobno obišao taj centar i vidio na koji način funkcionira i smatram da će ova sredstva pomoći u daljnjem vašem funkcioniranju. Uručili smo ugovor za program Male kuće, za pružanje socijalnih usluga djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom kroz Udrugu osoba s invaliditetom SMŽ. Udruzi slijepih dodijelili smo 50 tisuća kuna. To je taj iznos ukupni od 335 tisuća kuna koji smo dali temeljem državne strategije za socijalne usluge. Ovo nije bio natječaj već smo ova sredstva direktno doznačili i vjerujem da će pomoći vašem daljnjem radu“, rekao je Žinić i na kraju dodaje kako je svjestan da dodijeljena sredstva nisu dostatna, ali kako će Županija kroz druge izvore pokušati pomoći udrugama.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.