Četiri pojedinačna prvaka i momčadski naslov Hrvatske za HK „Petrinja“ Četiri pojedinačna prvaka i momčadski naslov Hrvatske za HK „Petrinja“
ZAGREB – U Zagrebu je održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom na kojem je nastupilo 69 hrvača iz 17 hrvatskih klubova, a... Četiri pojedinačna prvaka i momčadski naslov Hrvatske za HK „Petrinja“

ZAGREB – U Zagrebu je održano pojedinačno Prvenstvo Hrvatske u hrvanju grčko-rimskim načinom na kojem je nastupilo 69 hrvača iz 17 hrvatskih klubova, a za Hrvački klub „Petrinja“ nastupilo je 11 hrvača što je bilo dovoljno za uvjerljivo osvajanje titule momčadskog prvaka Hrvatske.

Konačni poredak je: 1. PETRINJA 41,5, 2. SESVETSKI KRALJEVEC 27,5, 3. LOKOMOTIVA (Zagreb) 21 bod.

Važno je istaknuti da je ovo prvi naslov seniorskog pojedinačno prvaka za Kristijana Šimatića koji je do naslova u kategoriji do 72 kg došao uvjerljivim pobjedama: P.Puklavec (HK Sisak) 12:6, Hedžić (HK Zagreb) 8:0, I. Valečić (HK Šibenik) 9:0.

Svoj prvi naslov „upisao“ je i Ivica Panežić koji je u kategoriji do 55 kg uvjerljivo, u završnoj borbi tehničkim tušem, svladao Dominika Žegmana iz Sesvetskog Kraljevca.

Vinko Kadečka je do naslova u kategoriji do 97 kg došao pobjedama: I. Gudelj (HK Metalac) 11:7, P. Runac (HK Vindija) 8:0, F. Markulin (HK Lokomotiva) 10:1, F. Huklek (HK Sesvete) 9:1. Ovo je Vinkov peti naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske, a zanimljivo  je da je svoj prvi naslov pojedinačnog prvaka Hrvatske osvojio davne 2000. godine, te je najstariji osvajač ove titule u Hrvatskoj.

Tonimir Sokol je do naslova u kategoriji do 67 kg došao pobjedama: M. Mitrović (HK Petrinja) 8:0, I. Lončarić (HK Podravka) 8:2, L. Malobabić (HK Sisak) predaja zbog povrede). Tonimir Sokol je ujedno i apsolutni rekorder po osvajanju naslova državnog prvaka Hrvatske kojemu je ovo 14. uzastopni naslov prvaka i teško da će ga itko u skorije vrijeme nadmašiti u osvajanju ovog sportskog rezultata.

Pojedinačni rezultati po kategorijama su :

55 kg – Ivica Panežić 1. mjesto
67 kg – Tonimir Sokol 1. mjesto
72 kg – Kristijan Šimatić 1. mjesto
97 kg – Vinko Kadečka 1. mjesto
60 kg – Dragan Vidović  2. mjesto
63 kg – Vedran Mitrović 2. mjesto
82 kg – Anđelko Barišić 3. mjesto

Osim svih medaljaša za petrinjski klub su nastupili i Marko Mitrović (5. mjesto – 67 kg), Luka Jandrić (7. mjesto – 63 kg), Ivan Barišić (7. mjesto – 87 kg) i Emil Osmanagić (5. mjesto – 97 kg).

Hrvače je na natjecanju vodio trener Franjo Pereković koji je rekao: „Dečki su danas pokazali odlično hrvanje, te su uvjereno osvojili ekipni naslov prvaka. Klub smo koji je u novijoj povijesti ovaj naslov najviše puta osvajao. Pokazali smo da možemo puno očekivati od ove momčadi u 2019. godini i dokazali smo da je u HK Petrinja utkano znanje i kvaliteta koje je taloženo 70 godina bogate povijesti kluba“.

Predsjednik kluba Vinko Kadečka za kraj je naglasio: „Čestitke svim novopečenim prvacima države, te svim osvajačima medalja. Izrazito sam ponosan na svoje hrvače, trenere i upravu kluba. Moram spomenuti da HK Petrinja radi u jako skromnim uvjetima koji nažalost nisu ni blizu zagrebačkim klubovima u kojima rade treneri profesionalci. To su klubovi koji nemaju probleme koji se pojavljuju u manjim sredinama kao što je Petrinja  (odlazak velikog broja ljudi u inozemstvo, gospodarska (ne)razvijenost i mnogi drugi problemi), pa ipak nastojimo održati ritam i mnoge titule državnih  prvaka donijeti u Petrinju. Nažalost, HHS ove probleme još uvijek nije detektirao i žalosno je da u strukturama saveza HK Petrinja kao jedan od najtrofejnijih klubova Hrvatske ne sjedi nitko da svojim znanjem i iskustvom pomogne na neki način u radu Saveza“.

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.