Članovi HPD-a Slavulj održali koncert u Pitomači Članovi HPD-a Slavulj održali koncert u Pitomači
PITOMAČA – Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja održali su koncert duhovne glazbe u crkvi svetog Vida u Pitomači zajedno s Akademskim muškim zborom... Članovi HPD-a Slavulj održali koncert u Pitomači

PITOMAČA – Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja održali su koncert duhovne glazbe u crkvi svetog Vida u Pitomači zajedno s Akademskim muškim zborom Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba. Koncert je održan povodom Stepinčeva i nadolazećeg Valentinova.

Publika je imala priliku prvo uživati u skladbama O sacrum convivium, Tota pulchra, Bogorodice djevo, Agnus dei i Ave regina caelorum u izvedbi petrinjskih Slavulja pod ravnanjem dirigenta mo. Josipa degl’Ivellia. Zatim je Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva izveo Kyrie iz Misse „Orbis factor“, Milost, Otče naš, Magnificat, Čežnja za domom, Hvali duše moja te Jubilate deo, a zborove je na glasoviru pratio Vedran Mihal. Koncert je završio izvedbama U dom ćemo Gospodnji, Cantabo domino te Raduj se Marije koje su izveli petrinjski Slavulji te još jednom pokazali raznolikost svoga repertoara te potvrdili svoje iskustvo s obzirom da su jedan od najstarijih pjevačkih društava u Hrvatskoj.

Inače, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba osnovan je u siječnju 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl’ Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Zbor u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, repertoar Zbora uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja. Danas se nalaze u top 5 hrvatskih zborova, a članovi su sadašnji i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.