NeraValentinovo
Članovi HPD-a Slavulj održali koncert u Pitomači Članovi HPD-a Slavulj održali koncert u Pitomači
PITOMAČA – Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja održali su koncert duhovne glazbe u crkvi svetog Vida u Pitomači zajedno s Akademskim muškim zborom... Članovi HPD-a Slavulj održali koncert u Pitomači

PITOMAČA – Članovi Hrvatskog pjevačkog društva „Slavulj“ Petrinja održali su koncert duhovne glazbe u crkvi svetog Vida u Pitomači zajedno s Akademskim muškim zborom Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba. Koncert je održan povodom Stepinčeva i nadolazećeg Valentinova.

Publika je imala priliku prvo uživati u skladbama O sacrum convivium, Tota pulchra, Bogorodice djevo, Agnus dei i Ave regina caelorum u izvedbi petrinjskih Slavulja pod ravnanjem dirigenta mo. Josipa degl’Ivellia. Zatim je Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva izveo Kyrie iz Misse „Orbis factor“, Milost, Otče naš, Magnificat, Čežnja za domom, Hvali duše moja te Jubilate deo, a zborove je na glasoviru pratio Vedran Mihal. Koncert je završio izvedbama U dom ćemo Gospodnji, Cantabo domino te Raduj se Marije koje su izveli petrinjski Slavulji te još jednom pokazali raznolikost svoga repertoara te potvrdili svoje iskustvo s obzirom da su jedan od najstarijih pjevačkih društava u Hrvatskoj.

Inače, Akademski muški zbor Fakulteta elektrotehnike i računarstva iz Zagreba osnovan je u siječnju 2016. godine na inicijativu maestra Josipa degl’ Ivellija i dekana FER-a prof. dr. sc. Mislava Grgića. Zbor u svome repertoaru daje naglasak na klasičnu zborsku literaturu, prije svega hrvatskih skladatelja. Dodatno, repertoar Zbora uključuje i a cappella skladbe klasičnoga repertoara, od renesansne do suvremene glazbe, kao i klapske te skladbe suvremenog ili popularnog višeglasja. Danas se nalaze u top 5 hrvatskih zborova, a članovi su sadašnji i bivši studenti i djelatnici Fakulteta, ali i ostali zainteresirani prijatelji i podupiratelji Fakulteta.

Komentari

Antonija Radošević Novinar / Voditelj

Trenutno kod nas na jednogodišnjem stručnom osposobljavanju. Novi glas u našem eteru. Nakon završenog studija komunikologije na Hrvatskim studijima u Zagrebu, Tonka, kako je svi rado zovemo, postaje dio našeg tima. Odlučna, odgovorna, spremna na izazove koje donosi ovaj posao, ali i s odličnim smislom za humor, svakako je jedno veliko osvježenje kako nama, tako i našim slušateljima i čitateljima.