Članovi Inicijative još jednom se Priopćenjem obratili ministru Božinoviću Članovi Inicijative još jednom se Priopćenjem obratili ministru Božinoviću
PETRINJA – Nakon odgovora Ministarstva unutarnjih poslova vezano za trenutno stanje oko najavljene izgradnje Prihvatilišta za tražitelje azila u bivšem Prognaničkom naselju Mala Gorica,... Članovi Inicijative još jednom se Priopćenjem obratili ministru Božinoviću

PETRINJA – Nakon odgovora Ministarstva unutarnjih poslova vezano za trenutno stanje oko najavljene izgradnje Prihvatilišta za tražitelje azila u bivšem Prognaničkom naselju Mala Gorica, članovi petrinjske Inicijative branitelja još jednom su se Priopćenjem obratili ministru Davoru Božinoviću za konačno pojašnjenje, a u Priopćenju se navodi:

Poštovani gospodine ministre,

još jednom se zahvaljujemo na dostavljenom odgovoru od 9. svibnja 2019. i molimo za konstruktivnu daljnju suradnju. Ponovno Vas podsjećamo da mi od svojih zahtjeva ne odustajemo te čekamo da nam dostavite tražene odluke i dopise. Ova Inicijativa i svi ljudi okupljeni oko nje su dali puno truda i energije te nastavljamo dalje sa svojim aktivnostima sve do donošenja odluka koje smo tražili.

Stoga Vas molimo još jedan put da ispunite naše zahtjeve i dostavite nam sve odluke do 17. svibnja 2019. Smatramo da ste imali dovoljno vremena staviti sve dosadašnje odluke van snage, donijeti nove i izvijestiti EU fondove i komisiju.

Nadamo se da razumijete naša inzistiranja na odlukama jer i u Vašem dopisu je toliko nelogičnih navoda da nam ne preostaje ništa drugo.

Svi mediji su objavili da odustajete od izgradnje iako to u Vašem dopisu nigdje decidirano ne navodite osim da pripremate odluku u što ćete uložiti novac namijenjen za Malu Goricu. Iako smo svjesni da bi donijeli tu odluku morate tražiti odobrenje od EU fondova, izvijestiti EU komisiju, a ništa od navedenog nam niste dostavili. Navodite da će te drugu polovicu uložiti u obnovu određenog broja stanova u vlasništvu Republike Hrvatske za smještaj tražitelja azila, a svi znamo da tražitelji azila ne mogu biti smješteni u stanovima već isključivo i samo u prihvatnim centrima i dalje da ne nabrajamo.

Nadamo se da razumijete naše sumnje, nepovjerenje i razlog zbog kojeg inzistiramo na odlukama.

U nadi za što skorijem odgovoru ostajemo sa štovanjem,

U ime Inicijative branitelja Grada Petrinje:

 Ivo Vranić, Miljenko Bušić, Željko Bjelac, Zlatko Iskrić i Luca Gašpar Šako.

 

Komentari

Ivica Mioković Novinar / Sportski Urednik

Urednik, novinar i radijski voditelj na Petrinjskom radiju i Portalu 53. Novinarstvom se bavi više od 30 godina, a bogatu novinarsku karijeru ispunio je brojnim člancima i emisijama. Danas, osim novinarskog posla i izvještavanja sa brojnih terena, je glavni urednik sportske redakcije Petrinjskog radija i Portala 53, te vodi i uređuje sportsku emisiju Treće poluvrijeme.