Crveni nosovi posjetili Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji Crveni nosovi posjetili Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji
PETRINJA – U Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji svratili su Crveni nosovi, klaunovi doktori koji pružaju psihosocijalnu podršku bolesnima, nemoćnima i... Crveni nosovi posjetili Dom za starije i nemoćne osobe u Petrinji

PETRINJA – U Domu za starije i nemoćne osobe u Petrinji svratili su Crveni nosovi, klaunovi doktori koji pružaju psihosocijalnu podršku bolesnima, nemoćnima i zaboravljenima. Crveni nosovi trenutno provode šest programa od kojih je jedan pomoć u domovima za starije i nemoćne osobe, a nakon što su posjetili domove u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu, po prvi puta su gostovali u Petrinji.

„Starije osobe na stacionarnoj njezi često imaju ograničene mogućnosti opažanja, komunikacije i kretanja. Crveni nosovi bude ugodna sjećanja kod starijih osoba i grade mostove prema svijetu mladosti. Uz pomoć humora, klaunovi-doktori razbijaju dnevnu rutinu starijim osobama i pružaju im mogućnost da se ponovno aktivno uključe u život kroz igru i smijeh“, poručuju iz petrinjskog Doma.

Svojim originalnim šalama, osmijehom i specifičnim humorom Doktor Ludek i Doktor Žulee unesli su pozitivnu energiju u sobama, po hodnicima i cijelom Domu. „Klaunovi-doktori ublažavaju patnju i olakšavaju proces oporavka pomoću humora i životne radosti kao terapeutskog sredstva“, dodaju iz Doma.

„Ovakva suradnja se pokazala vrlo uspješnom u svrhu omogućavanja kvalitetnijeg boravka u ustanovu, te su gosti klaunovi-doktori obećali ravnateljici Doma Magdaleni Komes da će se opet rado odazvati na poziv i u budućnosti“, zaključuju iz Doma za starije i nemoćne osobe u Petrinji.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.