Dan grada proslavljen uz koncert Lidije Bačić (VIDEO) Dan grada proslavljen uz koncert Lidije Bačić (VIDEO)
PETRINJA – Veliko finale proslave Dana grada Petrinje i blagdana Svetog Lovre, zaštitnika Petrinje, bilo je koncertom splitske pjevačice Lidije Bačić koja je na... Dan grada proslavljen uz koncert Lidije Bačić (VIDEO)

PETRINJA – Veliko finale proslave Dana grada Petrinje i blagdana Svetog Lovre, zaštitnika Petrinje, bilo je koncertom splitske pjevačice Lidije Bačić koja je na Trgu hrvatskih branitelja okupila nekoliko tisuća posjetitelja koji su u gotovo dva sata uživali u nekoliko njezinih hitova kao i obradama pjesama brojnih hrvatskih glazbenika. Lidija nam otkriva kako je publika u Petrinji bila savršena.

„Meni je bilo savršeno. Prošle godine kada sam bila u Mošćenici bilo mi je super, sada mi je bilo još bolje. Nadam se iduće godine ako opet dođem negdje u blizini da će biti svake godine sve bolje i bolje. Stvarno sam uživala, a publika je bila savršena. Svaka i njima čast kako su izdržali puna dva sata stalno tancat, plesat, pjevat. Ja sam se nekako navikla na to, ali mi je drago da je publika od početka do kraja aktivna kao i mi na pozornici. Ali moram reći u biti nakon svakog koncerta ode pet kilograma koliko se potrošim“, rekla nam je Lidija.

Dodaje nam kako joj je ljeto radno. „Znaš što ću ti reći, ja sam ljubomorna na svoje prijatelji koji stalno putuju. Jedna prijateljica je u Africi, drugi su u Italiji, Španjolskoj, a ja si mislim da ne mogu nigdje otići. Stalno gledam kako da ulovim koji dan, ali ništa. Danas sam tu, sutra sam Oroslavlje, srijeda sam u Sloveniji, pa sam petak i subota u Hrvatskoj. Pa onda ova dva dana što stignem, odmaram se, uživam, stavim neki film, kokice i pizza“, kaže nam kroz smijeh Lidija koja nam ujedno najavljuje kako novi singl možemo očekivati krajem ovog mjeseca.

Zadovoljstvo što je još jedna proslava Svetog Lovre u Petrinji obavljena uspješno izrazio je petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. „Prekrasni dani su iza nas. Večeras možemo biti zadovoljni s koncertom, repertoarom kojeg smo ponudili na ovom našem podneblju. Gledajući da su iza nas Dani pobjede, domovinske zahvalnosti, Dani hrvatskih branitelja, obljetnica ZNG-a, na kraju Dan oslobođenja Petrinje i danas Lovrenčevo. Kada pogledam prepuni park, koliko je danas ljudi bilo, koliko smo bili raspoloženi, Sveti Lovro može biti zadovoljan“, rekao je Dumbović te podsjeća na niz glazbenih događanja koja su održana u proteklih nekoliko dana.

„Drago mi je što smo imali jednu lepezu ponuda od jazza, tamburica, Massima Savića i na kraju Lidije. To su sve vrhunski izvođači i mislim da smo zadovoljili, manje-više, kriterije svakoga. Kada pogledamo i koncert Thompsona u Glini. Mislim da od Kupe do Une možemo biti zadovoljni s repertoarom kojeg smo ponudili. Hvala svima koji su došli, hvala svima koji su se veselili za Lovrenčevo, to nama jako puno znači kao Petrinjcima, jer to je naša svetinja koju mi čuvamo pazimo, veselimo se, čuvamo tradiciju, kulturu i običaje“, zaključio je Dumbović.

Nakon koncerta Lidije Bačić svi posjetitelji na glavnom petrinjskom trgu mogli su do jutarnjih sati uživati i uz grupu Sjaj.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.