Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Petrinjčica Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Petrinjčica
PETRINJA – Dječji vrtić „Petrinjčica“ i ove je godine na Međunarodni dan obitelji organizirao Dan otvorenih vrata vrtića. „Danas je Dječji vrtić Petrinjčica otvorio... Dan otvorenih vrata Dječjeg vrtića Petrinjčica

PETRINJA – Dječji vrtić „Petrinjčica“ i ove je godine na Međunarodni dan obitelji organizirao Dan otvorenih vrata vrtića.

„Danas je Dječji vrtić Petrinjčica otvorio svoja vrata. Kao i svake godine u vrijeme redovitih upisa omogućujemo svim našim budućim korisnicima da dođu na dva sata i budu s nama, zajedno s odgojiteljima i djecom, u jednom, možemo reći prekrasnom ambijentu, sudjelujući u različitim aktivnostima“, objasnila je ravnateljica Vrtića, Nataša Vidović.

Odabir datuma nije slučajan.

„To što je Dan otvorenih vrata baš danas, 15. svibnja, nije slučajnost. Mi svake godine 15.svibnja imamo Dan otvorenih vrata upravo zato što obilježavamo Međunarodni dan obitelji. Kao što znamo da je obitelj ustvari temelj našeg društva, mi u svom planu i programu stavljamo veliki naglasak na podržavanju roditeljskih kompetencija kroz različite oblike suradnje. Tu su prije svega roditeljski sastanci, leci, predavanja, roditeljski „kutići“, različite zajedničke aktivnosti kao što su izleti, druženja i radionice i time im pomažemo i želimo da budemo zajednički partneri u odgoju i obrazovanju njihove djece.“

Zbog kišnog vremena, ove godine nažalost nisu mogli održati aktivnosti na otvorenom, ali dinamično i zanimljivo bilo je u svim odgojnim grupama, uz pripovijedanje priča, pjesmice, igre i goste koji su ih došli posjetiti.

„Ono što je danas zanimljivo u našem objektu „Izvor“ to je suradnja s Učiteljskim fakultetom – Odsjek Petrinja. Studenti treće godine Predškolskog danas ovdje imaju metodiku hrvatskog jezika i htjeli smo pokazati svima koji dođu kako i na koji način mladi studenti stječu kompetencije za buduće zvanje odgojitelja“, kazala je ravnateljica Vidović.

Povodom Dana otvorenih vrata, objekt „Izvor“ Dječjeg vrtića „Petrinjčica“ posjetio je i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb.

„Danas sam prije svega zadovoljan i kao djed i kao gradonačelnik onim što sam vidio u vrtiću, a najveća radost su upravo ova djeca koju smo obišli“, kazao je gradonačelnik koji je na dar dobio nekoliko dječjih crteža. Pohvalio je rad Vrtića.

„I po izgledu i po sadržajima koje Vrtić nudi, vidi se da je ovdje nedavno uloženo više od 5 milijuna kuna. Vidi se da Grad Petrinja i kroz ovaj objekt i sve vrtiće koji su u gradu, dobiva jednu novu sliku, jedan novi oblik koji daje karakter i čovjeka i grada i vrtića i vas kao ravnateljice. Zadovoljni smo što smo danas ovdje, što smo to sve vidjeli, zadovoljni smo što su Dani otvorenih vrata i što postoji ta jedna komunikacija između, mogu reći, svih ljudi u gradu Petrinji i naše djece, zbog svega onoga što možemo zajednički napraviti, ako treba i popraviti.“

Podsjetio je kako je Petrinja dobila status Grada prijatelja djece, za što su bila potrebna i ulaganja koja su iznosila između 11 i 12 milijuna kuna. Najavio je i nastavak ulaganja u objekte i sadržaje za djecu.

„Vjerujem da ćemo uskoro dobiti i obnovu dječjeg vrtića u strogom centru grada, gdje se investira više od 2 milijuna kuna. Nadam se da ćemo uskoro, za koji dan, kroz „Društvenu infrastrukturu“ potpisati i ugovor od oko 6 milijuna kuna za vrtić u Češkom Selu. To su po meni investicije koje su izuzetno značajne, što znači da će, kroz sve ono što u zadnjih tri do četiri godine ulažemo u standard djece, iznositi oko 20 milijuna kuna striktno za djecu.“

Poručio je kako se za svu djecu koju roditelji žele upisati, mora naći mjesta u vrtićima. U sljedećem koraku, rekao je, treba vidjeti koje se mjere mogu poduzeti kako bi se manjom cijenom vrtića olakšalo obiteljima s djecom.

Ravnateljica DV Petrinjčica Nataša Vidović zahvalila je gradonačelniku i njegovoj zamjenici na dolasku i podršci. Kao jedan od novitet, najavila je kako u budućem Vrtiću u Češkom selu, kada bude izgrađen, planiraju organizirati poslijepodnevnu smjenu, jer za takvim programom, kaže, u našem gradu postoje velika potreba i interes.

Inače, u Dječjem vrtiću Petrinjčica u tijeku su upisi u sljedeću pedagošku godinu. Počeli su 6. i trajat će do 17 svibnja.

„Primili smo već priličan broj zahtjeva. Nadam se da ćemo sve uspjeti zadovoljiti“, rekla je ravnateljica Vidović.

 

 

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.