Dan pješice u školu Dan pješice u školu
LEKENIK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik s početkom u 16 sati i 30 minuta organiziraju povodom Dana... Dan pješice u školu

LEKENIK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i Narodna knjižnica i čitaonica Lekenik s početkom u 16 sati i 30 minuta organiziraju povodom Dana pješice u školu koji se u cijelom svijetu obilježava upravo 10. travnja  razgovaraonicu pod nazivom „Krećemo u školu“ koju će voditi dr. sc. Daša Poredoš Lavor, a na kojoj će sudjelovati i Mario Tkalčić iz Postaje prometne policije Sisak.

Na razgovaraonici će biti riječi o predvještinama i znanjima čitanja i pisanja, strukturi dana malog školarca, radnim navikama, važnosti sna i zdravih obroka, sigurnom sudjelovanju djece u prometu, zdravstvenim i socijalizacijskim vrijednostima pješačenja u školu, umijećima roditeljskih vještina kao što su dosljednost i strpljenje – uz razgovor i razmjenu životnih iskustava.

Ovaj susret dio je projekta NNNI – Nasilje nije naš izbor koji je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska. Nositelj aktivnosti je Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“, partneri na projektu su Grad Sisak, Općina Lekenik, Općina Majur, Narodna knjižnica i čitaonica Ivo Kozarčanin Hrvatska Dubica, a suradnik je Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak. Projekt će se provoditi tijekom školske/pedagoške godine 2017/18.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.