Dan upoznavanja s američkim sportovima Dan upoznavanja s američkim sportovima
SISAK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i američka neprofitna udruga HiS Print Ministries iz Teksasa ostvaruju dugogodišnju suradnju na humanitarnom planu. Prilikom ovogodišnje... Dan upoznavanja s američkim sportovima

SISAK – Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ i američka neprofitna udruga HiS Print Ministries iz Teksasa ostvaruju dugogodišnju suradnju na humanitarnom planu. Prilikom ovogodišnje posjete, suradnju proširuju i na informativno-edukativno djelovanje. Tako su zajedničkim snagama u Osnovnoj školi Braća Bobetko u Sisku organizirali „Dan upoznavanja s američkim sportovima“ za učenike trećih, četvrtih i petih razreda.

Kako je istaknuo David Moss, predsjednik udruge His Print, već dugi niz godina htjeli su ostvariti susret s učenicima osnovnoškolskog uzrasta, te dodaje kako mu je izuzetno zadovoljstvo da je to upravo sada i učinjeno.

Susret je koncipiran tako da je za učenike od strane američkih trenera organizirano upoznavanje s osobitostima američkih sportova kao što su američki nogomet, bejzbol, softball, hokej na ledu i travi, primjeri pokaznih vježbi, susret sa sportašima, oprobavanje vlastitih vještina, poklanjanje slatkiša učenicima i dobro druženje.

Navedene sportske aktivnosti dio su projekta „NNNI – Nasilje nije naš izbor“ kojeg provodi Građanska inicijativa „Moj grad Sisak“ zajedno s partnerima i suradnicima, financiran je sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a sufinanciran sredstvima Grada Siska.

„Sport i prevencija nasilja usko su povezani. Kada se djeca i mlade bave sportom rade na sebi u emotivnom i socijalnom smislu, upoznaju zdrave životne navike i ispravne društvene vrijednosti, te spoznaju da samo timskim radom dolazi do rezultata, a da nasilje nije nešto što čovjeka bilo koje dobi može učiniti sretnim i prihvaćenim članom zajednice“, pojasnila je dr. sc. Daša Poredoš Lavor, voditeljica projekta NNNI, te još jednom zahvalila prijateljima iz Teksasa na organizaciji ovog iznimno zanimljivog dana.

Komentari

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.