Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
tadijamoscenicagore

Dašak pozitive sa sata glazbenog na petrinjski način, uživajte! (VIDEO)

Pojava koronavirusa u Hrvatskoj izmijenio je način našeg dosadašnjeg života, a jedna od promjena osjetili su i naši učenici koji već danima školu pohađaju iz svojih domova, prateći nastavu putem televizijskih kanala, ili slušajući svoja predavanja putem raznih mreža. Iako se ovih dana često sluša o problemima nastave na daljinu, ako bi se pitalo neke naše petrinjske učenike i njivu učiteljicu, ovakav oblik nastave im je baš super, uz malo volje i malo strpljenja.

Naime, Marija Alapić, učiteljica glazbene kulture u Osnovnoj školi Dragutina Tadijanovića Petrinja – Područna škola Mošćenica, dosjetila se načina na koji se nastavu glazbene kulture može učiniti malo kreativnijom i zanimljivijom. Kako nam otkriva sama Marija, inspiraciju joj je dao sličan projekt, realiziran prije dva tjedna, na inicijativu jednog australskog zbora, a u kojemu je i sama igrom slučaja aktivno sudjelovala.

„Za razliku od tog projekta, izazov (ali i ljepota) našeg današnjeg mini projekta je u tome što ovo nisu polaznici zbora niti obrazovani mladi glazbenici već učenici, nije pretjerano važno imaju li izvrstan sluh te izgledaju li profesionalno, nego je bilo važno dati sve od sebe. Pritom su učenici savladali i neke svoje barijere, kao primjerice to da nije lako biti dječak, tinejdžer, pjevati, a onda još i snimiti se dok pjevaš, znajući da ćeš se pojavljivati svuda po društvenim mrežama. Međutim, svi ovi dječaci i djevojčice pucaju od ponosa jer su ovo sami stvorili, dali su svoj maksimum te imaju uspomenu za cijeli život“, otkriva nam Marija Alapić.

Tako su učenici četvrtog i sedmog razreda Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja, Područne škole Mošćenica u sklopu sata glazbene kulture, otpjevali poznatu pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“ iz poznatog mjuzikla „Jalta, Jalta“.

„Gledajući sa tehničke strane, zvukovno me podržao Goran Brebrić sa svojim umijećem aranžiranja, a za vizualni dio zaslužna sam ja zajedno sa suprugom Matijom. Dakle, ovaj projekt u potpunosti je realiziran na našem području i sa našim ljudima“, dodaje Marija.

Stoga za kraj, poslušajte i pogledajte kako su ovi vrijedni i raspjevani učenici izveli pjesmu „Neka cijeli ovaj svijet“, te pustite da vas u ove, za mnoge od nas teške dane, obuzme njihovo veselje i energija.

IMATE LI SLIČNU VIJEST, SLOBODNO NAM JU DOJAVITE NA [email protected]

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X