Davor Rakić: Više nas brine dovršenje dokapitalizacije Petrokemije Davor Rakić: Više nas brine dovršenje dokapitalizacije Petrokemije
KUTINA – Najvažnije je da je opskrba plinom riješena i da zbog toga proizvodnja nije upitna, naglašavaju danas sindikalisti nakon INA-ine odluke da prekine... Davor Rakić: Više nas brine dovršenje dokapitalizacije Petrokemije

KUTINA – Najvažnije je da je opskrba plinom riješena i da zbog toga proizvodnja nije upitna, naglašavaju danas sindikalisti nakon INA-ine odluke da prekine isporuku tog energenta.

Sindikalist Davor Rakić kaže kako u ovom trenutku tvrtka posluje sigurno i stabilno. Više ih brine završetak procesa dokapitalizacije koji traje već skoro godinu dana  u kojem su sudjelovali mnogi akteri iz domaćeg i europskog gospodarstva:

„Taj proces je trebao završiti do 31.prosinca, ali nije završio zbog nekakvog otezanja i produljavanja rokova. Između ostalog, INA je bila jedna od tih koji su tražili produljenje rokova za dubinske analize i istraživanja uključiti se u to ili ne. INA je iskazivala interes da se uključi u taj proces. Međutim, ovaj potez s obustavom isporuke plina sve to skupa dovodi u pitanje, njihovu iskrenost i sve ostalo.“

No, bilo kako bilo, Petrokemija je dobila uvjeravanje da će se proces dokapitalizacije završiti ovako ili onako:

„INA će morati biti ta koja će odlučiti želi li u tome sudjelovati ili ne želi. Nakon svih ovih silnih mjeseci dubinskih analiza i svega, oni su još uvijek neodlučni. S jedne strane govore da iskazuju interes za sudjelovanje u tom procesu, a s druge strane ne donose odluku. Netko će morati početi donositi odluku, bilo Vlada kao većinski vlasnik ili INA kao sudionik u tom procesu koji je još uvijek u tijeku i koji bi se trebao završiti.“, dodaje Rakić.

Rakić dodaje kako u ovom trenutku sindikati i branitelji Petrokemije neće poduzimati nikakve dodatne aktivnosti jer su uvjereni kako će se u danima koji su pred njima intenzivirati rad na pronalaženju rješenja koja će osigurati dugoročniju stabilnost poslovanja.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.