Delegacija MOST-a položila vijenac i zapalila svijeće u čast hrabrih branitelja Gvozdanskog Delegacija MOST-a položila vijenac i zapalila svijeće u čast hrabrih branitelja Gvozdanskog
GVOZDANSKO – U nedjelju, 13. siječnja delegacija MOST NL predvođena predsjednikom stranke i dopredsjednikom Sabora Božom Petrovim uz nazočnost saborskih zastupnika Slavena Dobrovića i... Delegacija MOST-a položila vijenac i zapalila svijeće u čast hrabrih branitelja Gvozdanskog

GVOZDANSKO – U nedjelju, 13. siječnja delegacija MOST NL predvođena predsjednikom stranke i dopredsjednikom Sabora Božom Petrovim uz nazočnost saborskih zastupnika Slavena Dobrovića i Marka Sladoljeva, predsjednika Savjeta branitelja MOST-a Vlade Marića, županijskih vijećnika Milana Brigljevića, Petra Ćosića i Maria Božurića te člana stranke Dejana Drvodelića nazočila je 10. hodočasnčkom spomenu na 441. obljetnicu bitke za Gvozdansko. Nakon Svete mise i svečanog mimohoda delegacija je položila vijenac i zapalila svijeće kod spomen obilježja u Gvozdanskom u znak sjećanja na legendarne ratnike Gvozdanskog iz 1578. godine i kasnije žrtve ovog povijesnog mjesta.

“Otpor do posljednjeg čovjeka i svjesno žrtvovanje za domovinu pred daleko nadmoćnijim neprijateljem učinilo je Gvozdansko simbolom hrvatske želje za slobodom i otpora protiv stranih osvajača, jednako legendaran kao Alamo u Americi ili Massada u Izraelu. To svima nama daje snagu i nadahnuće da se ne predajemo i ostanemo na braniku domovine u ovim teškim trenucima borbe protiv opasnog neprijatelja u vidu izdaje, korupcije i kriminala koji izjedaju naše društvo i prijete samim temeljima države.

Za MOST NL Gvozdansko je simbol koji se ne smije zaboraviti. Ti događaji daleke 1578. godine su osvjetlali prošlost, učvrstili nas u sadašnjosti i pokazali nam vrijednost borbe za budućnost.

MOST će podržati sve aktivnosti u valorizaciji ovog slavnog mjesta hrvatske prošlosti i nadamo se da će aktivnosti koje su potrebne u zaštiti i obnovi kulturnih spomenika u Gvozdanskom započeti što prije.”, ističu u MOST-u.

Poslije Gvozdanskog, delegacija MOST-a u punom sastavu se zadržala u Petrinji na poslijepodnevnom druženju s predsjednikom stranke i saborskim zastupnicima koji su upoznati s aktivnostima i planovima MOST.-a SMŽ.

Komentari

Marin Fran Informativni urednik / Novinar

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.