Tema “Dijagnoze” bio je dekubitus Tema “Dijagnoze” bio je dekubitus
Dekubitus, dekubitalni ulkus, tlačni vrijed, tlačni ulkus ili kako ih u narodu jednostavno zovu „rane od ležanja“ bile su tema nedjeljne emisije „Dijagnoza“. Dekubitus... Tema “Dijagnoze” bio je dekubitus

Dekubitus, dekubitalni ulkus, tlačni vrijed, tlačni ulkus ili kako ih u narodu jednostavno zovu „rane od ležanja“ bile su tema nedjeljne emisije „Dijagnoza“.

Dekubitus se javlja kao komplikacija dugotrajnog ležanja kod nepokretnih bolesnika, a zašto i kako nastaje, može li se prevenirati, kako treba njegovati bolesnika kod kojeg se pojavio, kakve bi trebale biti podloge na kojima bolesnik leži, koliko često bi trebalo mijenjati pacijentov položaj, kakva se prehrana preporuča, kome se za pomoć i savjet mogu obratiti oni koji možda kod kuće njeguju nepokretnog člana obitelji, neka su od pitanja o kojima smo razgovarali s pomoćnikom ravnatelja za kvalitetu i nadzor sisačke Opće bolnice „Dr. Ivo Pedišić“, Marinom Repustićem, univ.mag.admin.sanit, dipl. med. techn.

Emisiju možete poslušati ovdje:

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.