Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Armin 5

Dijagnoza: „Kako pomoći djetetu s ADHD-om?“

Osim što čitav ovaj mjesec obilježavamo kao Mjesec borbe protiv raka dojke, listopad je mjesec u kojem pozornost skrećemo i na Poremećaj pozornosti s hiperaktivnošću, skraćeno ADHD (od engl. Attention Deficit Hyperactivity Disorder), jedan od najčešćih neurorazvojnih poremećaja dječje i adolescentne dobi.

Djecu s ADHD-om okolina često nepravedno doživljava kao „zločestu“, „neposlušnu“, „neodgojenu“ ili pak „lijenu i nezainteresiranu“, no često je zapravo riječ o djeci koja su inteligentna, znatiželjna, maštovita, puna energije koju ne mogu uvijek usmjeriti i kanalizirati onako kako se od njih očekuje.

Što je ADHD? Kako se manifestira, kako ga prepoznati i najvažnije, kako djetetu s ADHD-om pomoći da ostvari svoje potencijale, u „Dijagnozi“ smo ove nedjelje razgovarali s prof. Arminom Hadžićem, psihologom, voditeljem Savjetovališta za djecu, adolescente i obitelj koje djeluje pri Pučkom otvorenom učilištu „Hrvatski dom“ Petrinja i koje će različitim aktivnostima, od 12. do 18. listopada, obilježiti Tjedan ADHD-a.

Emisiju možete poslušati ovdje:

Slađana Marković

Slađana Marković

Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.

NAJNOVIJE VIJESTI

X