Djeca HKUD-a Mošćenica među najboljima u županiji Djeca HKUD-a Mošćenica među najboljima u županiji
SUNJA/MOŠĆENICA – U Sunji je u subotu, 28. travnja održana izlučna Smotra dječjeg folklora na kojoj je nastupilo 8 društava: dvije dječje skupine FA... Djeca HKUD-a Mošćenica među najboljima u županiji

SUNJA/MOŠĆENICA – U Sunji je u subotu, 28. travnja održana izlučna Smotra dječjeg folklora na kojoj je nastupilo 8 društava: dvije dječje skupine FA „Ivan Goran Kovačić“ Sisak, dječja skupina HKUD-a Mošćenica, HKUD-a Donja Posavina Gušće, KUD-a Hrvatsko srce Odra Žabno , KUD-a Zvuci Banije Jabukovac, HKUD-a Radost iz Sela i dječja folklorna skupina KUD-a Sunjanke. Sve je održano u sklopu 3. Smotre dječjeg folklora „Hopa-cupa“. Nastupe društava ocjenjivao je selektor Hrvatskog društva folklornih koreografa i voditelja Goran Knežević.  Oni najbolji predstavit će se na Smotri dječjeg folklora Sisačko-moslavačke županije koja će biti održana u subotu, 5. svibnja u Kutini.

Uz HKUD Donja Posavina Gušće i manju dječju skupinu FA „Ivan Goran Kovačić“ Sisak, među najboljima je i dječja skupina HKUD-a Mošćenica.

„Od strane organizatora, KUD-a Sunjanka, dočekani smo i primljeni odlično. Njihov tajnik Darko Vurdelja napravio je ogroman i odličan posao. Naše je samo bilo odjenuti djecu, počešljati duge kosice i pravac pozornica. Naša djeca dobila su odlične kritike od strogog ocjenjivača i eto nas u društvu najboljih. Sati provedeni na probama s djecom konačno su dali i rezultat. Ponosni smo na njih,  posebno kada imamo u vidu da im je ovo prva smotra ovakve vrste. Ovo su trenutci koji se pamte!“, rekli su nam u HKUD-u Mošćenica.

Djeca iz HKUD-a Mošćenica naš grad predstavljat će u subotu, 5. svibnja u Kutini na Smotri dječjeg folklora Sisačko-moslavačke županije.

Komentari

Matea Srebačić Novinar / Voditelj

Glas osvježenja u eteru Petrinjskog radija. Višegodišnje iskustvo u radu u medijima kao voditeljica i novinarka odlučila je pokazati u našem okruženju Petrinjskog radija i Portala53. Budit će vas rano ujutro ili vam poslijepodnevne sate učiniti opuštenijima, nasmijavati vas ili vam uljepšati dan svojim osmijehom, naravno, i davati vam uvijek i na vrijeme sve potrebne informacije.