Dođite u petak na ovogodišnju „Noć knjige“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja Dođite u petak na ovogodišnju „Noć knjige“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja
PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja i ove se godine, već tradicionalno uključuje u obilježavanje manifestacije „Noć knjige“. Ravnatelj Knjižnice Ante Mrgan kaže... Dođite u petak na ovogodišnju „Noć knjige“ u Gradskoj knjižnici i čitaonici Petrinja

PETRINJA – Gradska knjižnica i čitaonica Petrinja i ove se godine, već tradicionalno uključuje u obilježavanje manifestacije „Noć knjige“.

Ravnatelj Knjižnice Ante Mrgan kaže kako su za petak, 21. travnja, pripremili raznolik program koji donosi sadržaje i za djecu i odrasle.

„Program će početi u 17 sati u Odjelu za djecu i mlade „Malom noćnom pričaonicom priča i bajki“koja će trajati do 18 sati. To je jedna interaktivna pričaonica u kojoj ćemo predstaviti najnovije slikovnice koje smo nabavili. Voditeljica pričaonice bit će knjižničarka Lada Dolenac“, najavio je Mrgan.

Nastavak programa je od 18 do 19 sati u Odjelu za odrasle gdje će predavanje održati Mirjana Đurić.

„Gospođa Đurić je voditeljica hrvatskog ogranka Akademije „Ja jesam sveučilište“ dr. Joshue Davida Stonea iz SAD-a. Predavanje pod nazivom „Susret sa samim sobom“ integrira u sebi sve religije, sve duhovne pravce, sve škole misterija, sva duhovna učenja i sve forme psihologije. Predavanje će moderirati knjižničarka Gordana Dumbović. Dođite poslušati o čemu se radi“, kaže Mrgan koji otkriva i što donosi nastavak programa:

„Od 19.30 u Odjelu za odrasle počinje predstavljanje knjige „Miris ruže“ autorice Marine Mađer. Radi se o ljubavno- psihološkom, ratnom i obiteljskom romanu, odnosno o životu jedne udovice iz Domovinskog rata. Svakako dođite da čujete o čemu se radi u tom romanu. Moderatorica predstavljanja bit će knjižničarka Katica Taradajčuk“.

Od 21.30 u Odjelu za odrasle počinje zabavni, humoristični dio ovogodišnje Noći knjige, najavio je ravnatelj Mrgan.

„Ovaj dio programa je samo za odrasle, odnosno 18+ i za odvažne. Naziv programa je „Vodič kroz lektiru“, naravno to je pod navodnicima. To je jedan interaktivan, zabavan program. Razgovarat ćemo o školstvu, lektiri, politici, sportu, seksu i svemu što ljude zanima, a gosti ovog dijela programa su naši sugrađani Siniša Stanešić i Dražen Malović. Ako imate dovoljno hrabrosti i 18 i više godina, očekujemo vas. Ne morate se bojati, može stradati samo vaš ego“, kroz smijeh poručuje ravnatelj Mrgan.                    

Ulaz na sve sadržaje je besplatan, a iz Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja podsjećaju kako povodom Noći knjige, u petak, subotu i u ponedjeljak u radno vrijeme Knjižnice korisnici mogu vratiti knjige bez naplate zakasnine, koliko god ona iznosila. U ponedjeljak će biti omogućen i besplatan upis novih članova te onih koji nisu članovi dulje od dvije godine. Napominju međutim kako produljenje članstva nije moguće obaviti besplatno.

Komentari

Slađana Marković Novinar

Osvježenje Petrinjskog radija od srpnja 2016.godine. Dugogodišnja novinarka i radijska voditeljica s bogatim iskustvom u ovom poslu, što potvrđuju i brojne nagrade struke. Osim što je u novoj redakciji zadužena za novinarski dio posla, uskoro će slušatelji Petrinjskog radija moći uživati i u njezinom glasu u našem radijskom eteru.