Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
Miroslav_Vukovic-750x350

Dolazi Martinje, policija pojačano nadzire alkoholiziranost vozača

PETRINJA – Dolazi nam Martinje, proslava običaja krštenja mošta u vino. To podrazumijeva više posla za djelatnike policijske postaje Petrinja, rekao nam je djelatnik za prometnu preventivu Miroslav Vuković. Stoga je policija sačinila poseban plan vezan za Martinje, a prigodne akcije u prometu traju od 8. do 12.studenog.

„Nadzor alkoholiziranosti vozača ćemo pojačano provoditi i tijekom studenog i prosinca. Poručio bih svim vozačima da ne konzumiraju alkohol za vrijeme vožnje.“, kaže Vuković.

Vuković je također dodao koje kazne očekuju vozače s nedopuštenom koncentracijom alkohola u krvi. Tako mladi vozač od 15 do 24 godine za 0,5 promila alkohola u krvi dobija kaznu od 700 kuna, od 0,5 do 1 promil, 1000,00 kuna, od 1 do 1,5 promil kazna je 5.000,00 kn do 15.000,00 kn. Preko 1,5 promil predviđena je kazna zatvora 60 dana, novčana kazna od 10.000,00 kn do 20.000,00 kn gdje su uključene i zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima, a vozači se isključe iz prometa.

Također postoji mogućnost zadržavanja počinitelja u Policijskoj postaji te za recidiviste uhićenje te provođenje na nadležni prekršajni sud poradi određivanja presude.

Marin Fran

Marin Fran

Glavni urednik informativnog programa Petrinjskog radija. Osim o informativnom programu, Marin Fran je posvećen i radijskom programu, tako da osim pisanja vijesti, Marin je i voditelj te urednik nekoliko emisija u programu Petrinjskog radija, kao što su emisija Trenica, A sada vi te Zvona Svetog Lovre.

NAJNOVIJE VIJESTI

X