Izbornik
Share on facebook
Share on twitter
zgradazupanijesmz

Donesena odluka o visini turističke pristojbe na području Sisačko-moslavačke županije za ovu godinu

SISAK – Županijska skupština Sisačko-moslavačke županije donijela je Odluku o visini turističke pristojbe na području Sisačko-moslavačke županije za 2021.godinu. Za noćenje u smještajnom objektu u kojem se obavlja ugostiteljska djelatnost u prosjeku je utvrđena turistička pristojba po osobi u visini od 10 kuna (u Petrinji je utvrđena pristojba u iznosu od 10 kuna).

Za noćenje u smještajnom objektu iz skupine kampovi u prosjeku je utvrđena turistička pristojba po osobi u visini od osam kuna (u Petrinji je utvrđena pristojba od 10 kuna), dok je turistička pristojba za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu u prosjeku u visini od 350 kuna (u Petrinji je visina pristojbe 350 kuna), a pristojba za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u godišnjem paušalnom iznosu po krevetu u prosjeku iznosi 200 kuna (u Petrinji je utvrđena pristojba od 200 kuna).

Turistička pristojba za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge u domaćinstvu u godišnjem paušalnom iznosu za svaku smještajnu jedinicu utvrđena je u prosjeku u visini od 500 kuna (u Petrinji je visina pristojbe 500 kuna), dok je pristojba za osobe koje pružaju ugostiteljske usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu u godišnjem paušalnom iznosu za svaku smještajnu jedinicu utvrđena u visini od 250 kuna u prosjeku (u Petrinji je utvrđena pristojba od 250 kuna).

Turistička pristojba koju vlasnik kuće, apartmana ili stana za odmor, plaća za sebe i članove uže obitelji u godišnjem paušalnom iznosu utvrđena je u prosjeku u visini od 60 kuna za prvog člana, te isto toliko za drugog člana, a za svakog sljedećeg člana po 25 kuna.

Mario Gršić

Mario Gršić

Svoj put na Petrinjskom radiju počinje 2009.godine kada prvotno započinje rad u ovom mediju putem Student servisa, a u stalni radni odnos primljen je 2014.godine. Od tada je osim u radijskom eteru i na novinarskim terenima te uređuje i vodi nekoliko emisija. Direktor Petrinjskog radija postaje 2016.godine.

NAJNOVIJE VIJESTI

X